EMBID SE OBRUKAO I NA KONFERENCIJI: "Harden i ja NE MOŽEMO SAMI!" A drugu je pesmu pevao ranije... (VIDEO)
Žoel Embid, Foto: Printscreen/Twitter/CBS Sports

jadikuje

EMBID SE OBRUKAO I NA KONFERENCIJI: "Harden i ja NE MOŽEMO SAMI!" A drugu je pesmu pevao ranije... (VIDEO)

Istinu zbori, ali činjenica je i da lideri ekipe pokažu pobednički (šampionski) mentalitet u ovakvim mečevima, a ni "Brada" ni on to nisu uradili

Objavljeno: 09:04h

Žoel Embid je kao MVP trebalo da predvodi Filadelfiju u napadu na titulu, u tandemu sa Džejmsom Hardenom. Ovaj tandem jeste povremeno funkcionisao odlično, ali kad je bilo najpotrebnije je zakazao.

Seventisiksersi su potučeni do nogu u odlučujućoj sedmoj utakmici serije sa Bostonom, a "Proces" i "Brada" su potpuno podbacili. Embid je postigao samo 15 poena uz šut iz igre 5/18 (27,8%), a Harden samo devet poena (3/11, 27,3%).

Kamerunski centar je tako postao jedini MVP koji nijednom nije igrao bar u finalu konferencije, ali posle meča nije hteo svu krivicu da prihvati na sebe. Daleko od toga.

Žoel Embid
foto: Adam Glanzman / Getty images / Profimedia

- Imamo nedovršen posao, ništa nismo osvojili, a imali smo šansu čak i kod kuće u šestoj utaakmici da završimo posao, ali mislim da smo imali sve što je potrebno da pobedimo - počeo je Embid pa dobio pitanje o tome da li će Harden biti u timu i sledeće sezone.

- Ne znam šta će biti sa Džejmsom, znam da ima opciju da produži ugovor, ali to je na njemu i ekipi. Neću se mngo mešati, ali verujem da on i ja zajedno imamo šansu da pobedimo. Moram i ja da napredujem, to će mi biti fokus, ali svi zajedno moramo da radimo i da napredujemo. Ne možeš da pobeđuješ sam, ne možemo Džejms i ja sami da pobedimo, košarka se igra pet na pet, svi moraju da rade na sebi, da se unaprede - objasnio je Žoel Embid.

Istinu zbori, ali činjenica je i da lideri ekipe pokažu pobednički (šampionski) mentalitet u ovakvim mečevima, a ni Harden ni on to nisu uradili. Za razliku od Džejsona Tejtuma koji im je ubacio 51 poen...

Zato je brzo stigla prozivka od strane Demijana Lilarda, čoveka koji u ovakvim utakmica blista, naročito u završnici, ali koji u Portlandu nikad nije imao kraj sebe bar još jednog superstara. Da li će Dejm konačno napustiti Trejl Bljezerse ili će se zadovoljiti komentarisanjem plej-ofa, videćemo.

A ovo se tek ne uklapa u ono što je centar Filadelfije pričao početkom plej-ofa.

- Ako ne završim prvi, biće to neuspeh. Milsim da ne bih bio ponosan na sebe da stignem do finala i izgubim. Je*eno mrzim da gubim. Ako hoćete da me smatrate najboljim igračem u timu, svaki poraz i neuspeh je moja krivica. Sve. Biću bolji - pričao je tad Embid.

Bonus video:

00:06

Natalija Jokić pozirala sa suprugama košarkaša Denvera

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.