MIJAILOVIĆ GOVORIO PRED DUEL PROTIV REALA: Navijače Partizana ZAMOLIO da ispoštuju samo jednu stvar!
Ostoja Mijailović, Foto: Starsport

APEL

MIJAILOVIĆ GOVORIO PRED DUEL PROTIV REALA: Navijače Partizana ZAMOLIO da ispoštuju samo jednu stvar!

Predsednik crno-belih pričao je i o problemu sa nedostatkom karata

Objavljeno: 01:55h

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović je u gostovanju u Beogradskoj hronici zatražio fer navijanje na večerašnjem meču sa Real Madridu u "Štark areni" uprkos incidentu u prošlom meču. Najavio je i da je na Kalemegdanu organizovan veliki video-bim sa prenosom utakmice za one navijače koji su ostali bez karata.

Partizan od 20:30 časova igra treći duel plej-of serije Evrolige sa Real Madridom. U slučaju pobede se plasiraju na fajnal-for u Kaunas.

Predsednik crno-belih Ostoja Mijailović je podelio atmosferu koja vlada u ekipi.

- Među igračima nema efuorije kao među navijačima. Oni su veliki prefionalci i znaju koliko je velika utakmica za njih i ako prođemo na fajnal for, tu posao nije završen. Nema nam Pantera i Lesora, moraće da daju maksimum. Uz publiku koja dolazi iz cele Evrope - rekao je Mijailović.

Ostoja Mijailović
foto: Starsport/Peđa Milosavljević

Ono što je pohvalno jeste da su mečevi Partizana postali događaj na koji mogu da dođu porodice sa decom.

- Mi smo godinama razdili na tome. U "Pioniru" nije bilo moguće omogućiti takve utakmice. Prelazak u Arenu je omogućio mnogo novca klubu, a porodicama i deci da dođu na utakmice Partizana. Mesecima nemamo nijedan incident - istakao je Mijailović.

Tuča u Madridu obeležila je ovu plej-of seriju, a možda i dalji tok sezone. Mijailović je naveo ko je razgovarao sa igračima posle drame u drugom susretu.

Kevin Panter, Zek Ledej, Zek Lidej, Džanan Musa, Mario Hezonja, KK Real Madrid, KK Partizan, Evroliga
foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

- Trener. On prvi ima komunikaciju sa igračima. Mi smo bili izazvani, nije bilo iz neke namere. Takve okolnosti ne mogu da budu iscenirane. Željko Obradović je pričao sa svim igračima. Takve situacije nam ne trebaju. Imamo dobru organizaciju i igramo dobru košarku, zašto je kvariti? Nema potreba za tim - objasnio je Mijailović. Priča se o kalulacijama. Nije sportski razmišljati o porazu, idemo na pobedu. Možemo i bez njih da pobedimo. Koprivica će večeras pomoći saigračima. Verujemo u pobedu - rekao je prvi čovek Partizana.

Desio se veliki problem sa nedostatkom karata, Mijailović ističe da je prosto preveliko interesovanje.

Navijači Partizana, Koreografija Grobara, Grobari
foto: Starsport©

- Nije bilo manipulacije oko prodaja karata, jednostavno je mali broj karata i velika potražnja, da je bilo 50.0000 karata, prodali bi. Da smo pravili na Stadionu Partizana, bilo bi raspordato. Biće oko 5.000-8.000 navijača na Kalemegdanu po mojoj proceni. Najveća hala na Baklanu je mala za grobare danas - naveo je Mijailović.

Na kraju razgovora je apelovao na sportsko navijanje.

- Pozivamo na fer i korektno navijanje. Treba da budemo gopspoda, mi smo zemlja košarke - zaključio je Mijailović.

BONUS VIDEO:

00:20

Grobari dočekali Real porukama

(Espreso/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.