SVE BRUKE KOŠARKAŠA REALA: Ljulj pokazivao SREDNJI PRST, Jabusele MEĐUNOŽJE, Kozer 'REZAO VRAT'... (FOTO/VIDEO)
Geršon Jabusele i Serhio Ljulj/Fabijan Kozer, Foto: Alberto Gardin / Zuma Press / Profimedia, Printscreen/Twitter/@Gutista

"kraljevi" seljaci

SVE BRUKE KOŠARKAŠA REALA: Ljulj pokazivao SREDNJI PRST, Jabusele MEĐUNOŽJE, Kozer 'REZAO VRAT'... (FOTO/VIDEO)

Jasno je da se ovakvi potezi igračima Real Madrida ne dešavaju samo iz frustracije zbog poraza ili loše igre i mnogi se pitaju zašto im se ponavljaju

Objavljeno: 11:13h
Nedeljko Đukić

"Pobedi dostojanstveno i izgubi dostojanstveno" - ovo je poruka koju je jedan od najboljih košarkaša Evrolige, Majk Džejms, ostavio nakon opšte tuče u finišu druge utakmice Real Madrida i Partizana u četvrtfinalu elitnog takmičenja.

Ovo pravilo bi trebalo da se podrazumeva za svaki veliki klub, ali naročito za "kraljevski", koji kao i u fudbalu, ima najviše trofeja evropskog prvaka (10) i uživa najveći ugled. Ali, poslednjih godina košarkaši madridskog velikana i te kako narušavaju taj ugled.

Krajnje grub faul Serhija Ljulja nad Kevinom Panterom kada je meč već bio rešen i koji je pokrenuo ceo incident, pa divljačko bacanje na pod Dantea Egzuma od strane Geršona Jabuselea, nisu izolovani prestupi Realovaca koji kaljaju ugled "Kralja".

KK Partizan, KK Real Madrid, Kevin Panter, Serhio Ljulj
foto: EPA/Juan Carlos Hidalgo

Kada je reč o Ljulju, košarkaški fanovi su mu se nebrojeno puta divili za brlijantne partije i poteze kojima je često vadio Real iz ponora i donosio istorijske pobede, ali imao je još prljavih poteza sem faula nad kapitenom Partizana.

Decembra 2021. Ljulj je tokom derbija sa Barselonom navijačima katalonskog kluba pokazao srednji prst. Kao i posle incidenta sa crno-belima, posle meča je uputio javno izvinjenje.

A kada je u pitanju Jabusele, prošle sezone se u drugoj utakmici finala ACB lige, opet sa Barselonom, uneo u lice sudiji Emiliju Peresu i čak ga izgurao sa terena uz bujicu, verovatno pogrdnih reči.

A nakon duela sa Baskonijom, francuski reprezentativac poreklom iz DR Konga se tokom rasprave sa protivničkim navijačima držao za međunožje.

Možda najčuveniji skandalozan potez košarkaša Reala je napravio Fabijan Kozer. Bek Madriđana je u pomenutom finalu plej-ofa ACB lige pogodio trojku za overu pobede (3:1 u seriji), a onda ga proslavio imitiranjem prerezivanja vrata ili odrubljivanja glave.

Fabijan Kozer
foto: Printscreen/Twitter/@Gutista

Jasno je da se ovakvi potezi igračima Reala ne dešavaju samo iz frustracije zbog poraza ili loše igre i mnogi se pitaju zašto im se ponavljaju.

Pretpostavka je da se kao članovi najtrofejnijeg evropskog kluba nalaze pod ogromnim pritiskom, pa da čak i kada ispune neretko prevelika očekivanja, sebi daju oduška neprimerenim potezima.

A kada osakaćeni povredama, uz nestabilnost zbog čestih promena trenera, dođu u situaciju da gube bitnu utakmicu (a svaka je takva u Realu), pokušavaju da unesu dodatnu tenziju u meč i tako izbace rivala iz ritma ili izvrše uticaj na sudije i promene tok meča.

Dante Egzum, Dante Eksum, Džanan Musa, Kevin Panter, Geršon Jabusele, Gabrijel Dek, Evroliga, KK Partizan, KK Real Madrid
foto: 900/Cordon Press / imago sportfotodienst / Profimedia

Iz Reala su zatražili dodatne mere obezbeđenja za treći duel sa Partizanom, prvi u Beogradu, ali morali bi prvo da pronađu način da obuzdaju svoje košarkaše i njihovo ponašanje dovedu na nivo onih koji su izgradili ime kluba.

Bonus video:

02:13

Ludnica ispred Arene: Trubači ispratili košarkaše Reala

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.