NOVE INFORMACIJE OKO POVREDE TAVAREŠA: Trener Reala otklonio sve dileme!
Valter Tavareš napušta halu posle povrede, Foto: 900/Cordon Press / Cordon Press / Profimedia

trka sa vremenom

NOVE INFORMACIJE OKO POVREDE TAVAREŠA: Trener Reala otklonio sve dileme!

Ćus Mateo veruje da njegov tim može do dve pobede u Beogradu

Objavljeno: 18:39h

Gori Beograd u iščekivanju treće utakmice između Partizana i Real Madrida u četvrtfinalu Evrolige.

Bilo bi ludo i da nije bilo tuče na kraju druge utakmice, jer crno-beli vode sa 2:0 u pobedama, ali sada posle svega biće u Areni - nezaboravno. Nadamo se i bez ispada.

Dok će Partizan kroz odmor dočekati utorak, Real je danas igrao prvenstveni meč sa Saragosom i pobedio tesno (93:86), ali je navijače srpskog kluba najviše interesovala situacija oko gorostasnog centra Valtera Tavareša, najboljeg u Evroligi, koji je zbog povrede propustio drugu utakmicu sa Partizanom, kao i današnji susret u ACB ligi.

Po snimcima sa treninga koje su Madriđani danas objavili, Tavareš trenira, međutim, trener Ćus Mateo nije siguran da li će moći da računa na njega u Areni.

Valter Tavareš
foto: Cordon Press / ddp USA / Profimedia

- Tavareš pokušava da se oporavi za meč i trka se s vremenom, ali nismo baš sigurni da li će uspeti. Oni koji su spremni, boriće se od prvog do poslednjeg minuta. Nadam se da možemo da dođemo do pete utakmice. Partizan nije igrao utakmicu plej-ofa prvenstva, dok smo mi igrali sa Saragosom. Ako dođemo do petog meča, opet ćemo imati pre toga duel sa Unikahom u nedelju - rekao je Mateo.

Veruje trener Reala da njegov tim može do dve pobede u Beogradu, jer je istakao da je loša igra u drugoj utakmici posledica šokantnog poraza u prvoj.

- Na prvom meču smo pokazali naše pravo lice i dobro smo se borili. Izgubili smo zato što je sjajan igrač pogodio koš u poslednjoj sekundi. To nas je ubilo više nego što smo mislili. U plej-ofu sve može da se dogodi i da se preokrene. Pogotovo što će oba tima biti oslabljena u utorak.

Još jednom se Mateo osvrnuo na incidente sa druge utakmice. Obojica kažnjenih u Evroligi, Geršon Jabusele i Gabrijel Dek, igrali su danas protiv Saragose. Štaviše, navijači Reala su francuskog „rvača“ dočekali – ovacijama! Toliko o „kraljevskom klubu“ i manirima...

- Niko nije očekivao da će ovo da se dogodi. Osuđujemo sve što se desilo u četvrtak veče. To ne sme da se ponovi, ali nećemo ni provesti sad sve vreme ovog sveta razmišljajući o tome. Idemo da igramo košarku, sigurni smo da se incidenti više nikad neće ponoviti - poručio je Ćus Mateo.

(Espreso/Mocart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.