JANIS NA KOLENIMA: Čudesni Batler ELIMINISAO Adetokumba i Milvoki! (VIDEO)
Džimi Batler i Janis Adetokumbo u borbi za loptom, Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

ŠOK

JANIS NA KOLENIMA: Čudesni Batler ELIMINISAO Adetokumba i Milvoki! (VIDEO)

Ovo je još neverovatniji rezultat, jer je Majami regularni deo sezone završio tek na osmoj poziciji i kroz plej-in je tražio svoje mesto u plej-ofu

Objavljeno: 07:36h

Košarkaši Majami Hita napravili su ogromno iznenađenje na startu plej-ofa NBA lige.

Oni su po četvrti put savladali Milvoki Bakse, najbolji tim Istočne konferencije, i rezultatom 4:1 plasirali se u narednu fazu plej-ofa..

Majami je ponovo slavio u gostima, ovog puta posle produžetka rezultatom 128:126.

Ovo je još neverovatniji rezultat, jer je Majami regularni deo sezone završio tek na osmoj poziciji i kroz plej-in je tražio svoje mesto u plej-ofu.

Prvo poluvreme bilo je veoma izjednačeno, a nešto bolji bio je Milvoki, koji je posle 24 minuta igre vodio rezultatom 69:63.

Baksi su odigrali fantastičnu treću deonicu, koju su rešili u svoju korist sa 33:23, pa su pred poslednih 12 minuta imali 16 poena prednosti.

Činilo se da će to biti dovoljno za drugu pobedu u seriji, ali neverovatni Majami nije tako mislio. Ekspresno se istopila prednost domaćina, a gosti su u jednom trenutku i poveli.

Džru Holidej je poenima sa penala 2.1 sekund pre kraja doneo prednost Milvokiju od 118:116. Ipak, Majami je nakon tajm-auta na čudesan način stigao do poena, posle teškog alej-upa kojeg je pogodio Džimi Batler.

Velika borba viđena je i u dodatnih pet minuta. Hit je sve vreme bio u vođstvu, koje nije ispustio do kraja produžetka, iako su mu Baksi disali za vratom. Milvoki nije uspeo da iskoristi poslednji napad za novi produžetak, pa je Majami slavio i prošao dalje.

Najefikasniji u pobedničkom taboru bio je nezaustavljivi Džimi Batler sa 42 poena i osam skokova, Gejb Vinsent dodao je 22, Bem Adebajo 20, Kevin Lav 15, a dvocifren je bio i Kajl Lauri sa deset poena.

U ekipi Baksa najbolji je bio Janis Adetokumbo sa monstruoznim dabl-dablom od 38 poena i 20 skokova, Kris Midlton je meč završio sa 33 poena, a dvocifreni su bili i Bruk Lopez sa 18, kao i Džru Holidej sa 16 koševa.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.