MAKABI ZAVRŠIO VAŽAN POSAO: Amerikanac ostaje u Tel Avivu!
Košarkaši Makabija, Foto: Starsport©

zadovoljstvo na sve strane

MAKABI ZAVRŠIO VAŽAN POSAO: Amerikanac ostaje u Tel Avivu!

Vejd Boldvin je bio proglašen za najboljeg igrača Evrolige u martu

Objavljeno: 21:53h

Posle serije odličnih rezultata u završnici ligaškog dela sezone, Makabi se izborio za peto mesto na tabeli Evrolige i zakazao megdan sa Monakom u plej-ofu. Velike zasluge za visok plasman idu i na račun plejmejkera Vejda Boldvina koji je igrao sve bolje kako je sezone odmicala.

Već neko vreme se spekuliše da ima dogovor sa klubom oko produžetka saradnje, a sada je stigla i zvanična potvrda. Nagrađen je američki košarkaš novim ugovorom, te je produžio vernost Ponosu Izraela do leta 2025. godine.

- Nije bilo teško doneti odluku da ostanem u Makabiju još dve sezone. Imali smo odlično putovanje u dosadašnjem toku sezone, napravili veliki uspeh i želim da nastavim tim putem i da rastem. Moja porodica je zbrinuta, klub je najvišem nivou i želeo sam da budem njegov deo još dve godine. Srećan sam što smo se konačno dogovorili i što mogu da produžim ostanak. Želim da pomognem u stvaranju tima koji će biti kompetitivan na najvišem nivou svake godine, koji će osvajati titule u puniti vitrine trofejima - rekao je Boldvin po potpisivanju saradnje.

KK Makabi, KK Makabi Tel Aviv, Vejld Boldvin
foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Naravno, oduševljen je i trener Makabija Oded Kataš.

- Želim da čestitam Vejdu i klubu, ovo je velika stvar za obe strane. Povrh njegovim veština, koje su svima jasne, Vejd je takođe i lider. U srži je onoga što smo izgradili ovde i ovo je samo novi sloj kontinuiteta i dobrih stvari koje su se desile ovde u prethodnoj godini. Uživao sam od prvog dana saradnje sa njim - rekao je Kataš.

Boldvin je bio proglašen za najboljeg igrača Evrolige u martu, a u tri navrata je bio Makabijev igrač meseca. Drugi je strelac elitnog takmičenja sa 16,7 poena po nastupu, a u vrhu je i lista najboljih asistenata (osmi) i najkorisnijih igrača (11.).

Pre dolaska u Makabi, branio je boje Memfis Grizlisa i Portland Trejlblejzersa u NBA, a prvi evropski angažman ostvario je u Olimpijakosu 2019. Nije se snašao u Pireju, ali je u Bajernu naredne sezone značajno napredovao, da bi u Baskoniji pokazao da polako izrasta u jednog od najboljih bekova u evropskoj košarci. U Tel Avivu je to ove takmičarske godine i dokazao.

(Espreso/Mocart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.