GURAJU GA DA BUDE MVP, SUDIJE GA ŠTITE: Embid nekažnjen za tešku "PRLJAVŠTINU", Harden jeste, Fila slavila! (VIDEO)
Žoel Embid šutira Nika Klakstona, Foto: Printscreen/Youtube/NBC Sports

NBA plej-of

GURAJU GA DA BUDE MVP, SUDIJE GA ŠTITE: Embid nekažnjen za tešku "PRLJAVŠTINU", Harden jeste, Fila slavila! (VIDEO)

Nik Klakston ga je isprovocirao prekoračivši ga, ali nema opravdanja za ovaj potez Kamerunca

Objavljeno: 07:32h

Košarkaši Filadelfije su nadomak plasmana u polufinale Istočne konferencije NBA lige jer su poveli sa 3-0 protiv Bruklina.

Seventisiksersi su se posle dva slavlja na svom terenu pobedili i u gostima - 102:97, a meč su obeležili prljavi potezi njihovih glavnih vedeta. Jedan je za to kažnjen, drugi ne.

Glavni protivkandidat Nikole Jokića za MVP titulu, Žoel Embid, imao je dabl-dabl, ali prilično mršav: 14 poena, 10 skokova. Ipak, istakao se nesportskim potezom za koji su mu arbitri progledali kroz prste.

Posle jedne akcije na samom početku utakmice, Nik Klakston je poentirao na eli-jup pa prekoračio centra 76ersa i uspešno ga isprovocirao. Kamerunac je "peticu" Netsa iz ležećeg položaja šutnuo nogom u međunožje.

Za razliku od Embida na kome su "Mrežice" igrale jaku odbranu, Džejms Harden je bio raspoložen za igru, što je opet kontrast u odnosu na njegovu partiju u drugom meču serije.

Ipak, i on je pokazao "mračnu stranu" kada je krajem treće deonice u proboju laktom namerno udario Rojsa O'Nila - pogađate gde - u međunožje. Sudije su mu prvo svirale nesportsku ličnu prve kategorije, ali posle gledanja snimka su procenile da je u pitanju "Flagrant 2" i isključile pleja Filadelfije pri rezultatu 80:76 za goste.

I bez Hardena koji je meč završio sa 21 poenom, Siksersi su odbranili prednost u poslednjoj četvrtini, a najbolji strelac im je još jednom bio Tajris Meksi sa 25 poena.

Za Bruklin je 26 ubacio Mikel Bridžis, a 20 Spenser Dinvidi.

Četvrti meč serije se igra takođe u Bruklinu u subotu od 19 časova po srednjoevropskom vremenu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.