PEĐA I DIVAC BODRILI SVOJE KINGSE, OPET SU MOĆNI: Sakramento ima 2-0 protiv šampiona, Meksi razbio Bruklin! (VIDEO)
Herison Barns slavi između Grina i Tompsona, Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

NBA plej-of

PEĐA I DIVAC BODRILI SVOJE KINGSE, OPET SU MOĆNI: Sakramento ima 2-0 protiv šampiona, Meksi razbio Bruklin! (VIDEO)

Kingsi su opet iznenadili analitičare novom pobedom nad Golden Stejtom

Objavljeno: 07:55h

Počele su druge utakmice prve runde NBA plej-ofa. Košarkaši Filadelfije i Sakramenta opet su iskoristili prednost domaćeg terena i stekli vođstvo 2-0 u serijama protiv Bruklina, odnosno Golden Stejta.

Fila je ovoga puta u mnogo tvrđoj utakmici slomila Netse u poslednjoj četvrtini i savladala ih sa 96:84.

Tajris Meksi je bio najbolji pojedinac susreta sa 33 poena, dok je glavni protivkandidat Nikole Jokića u borbi za MVP titulu, Žoel Embid, imao dabl-dabl od 20 poena i 19 skokova. U redovima Seventisiksersa dabl-dabl je imao i Tobajas Heris: 20 poena, 12 uhvaćenih lopti, dok je podbacio Džejms Harden - šut iz igre 3/13 i samo 8 poena na kraju.

Kod Bruklina je najbolji bio Kemeron Džonson sa 28 poena, dok je 21 ubacio njegov "blizanac" Mikel Bridžis - udarni duo pristigao u februaru kao zamena za Kevina Durenta iz Finiksa.

Kingsi su opet iznenadili analitičare novom pobedom nad aktuelnim šampionom koji ima neuporedivo veće iskustvo u plej-ofu - 114:106.

Diaron Foks i Domantas Sabonis su predvodili Sakramento sa po 24 poena, dok su kod Voriorsa najbolji bili Stef Kari sa 28, Endrju Vigins sa 22 i Klej Tompson sa 21 poenom.

Meč je obeležilo isključenje jednog od najprljavijih igrača lige, Drejmonda Grina, koji je nagazio Sabonisa i povredio Litvanca koji je ostao upitan za sledeći meč. Grin je rekao posle meča:

- Morao sam negde da stavim nogu pri doskoku.

"Kraljeve" su sa tribina bodrili Vlade Divac i Peđa Stojaković koji je bio deo ekipe Sakramenta koja je poslednja igrala plej-of (2006. godine) - do generacije Foksa, Barnsa i Sabonisa.

Vlade Divac
foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia
Peđa Stojaković, Predrag Stojaković
foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Bonus video:

Bonus video:

00:09

Finale košarkašica

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.