ŠTA JE OBRADOVIĆ REKAO IGRAČIMA U SVLAČIONICI PROTIV ZVEZDE I MONAKA? Željkov pomoćnik otkrio i kako je Egzum došao
Željko Obradović, Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

ključ

ŠTA JE OBRADOVIĆ REKAO IGRAČIMA U SVLAČIONICI PROTIV ZVEZDE I MONAKA? Željkov pomoćnik otkrio i kako je Egzum došao

Možda bih ja kao mlad trener 'izgoreo' u tom momentu, on je bio smiren -istakao je Bogdan Karaičić

Objavljeno: 09:50h

Košarkaši Partizana igraju u sjajnoj formi od početka ove godine, odnosno drugog dela sezone, i jedini "kiks" koji bi navijači mogli da im zamere je poraz u finalu Kupa Radivoja Koraća od Crvene zvezde.

Jedan od najzaslužnijih za fenomenalne rezultate čija kruna (bar zasad) je plasman u plej-of Evrolige jeste Dante Egzum koji je svakako među najboljim igračima ekipe u tom periodu.

Navijači Partizana su tek sada presrećni što je odabrao da se pridruži crno-belima, a kako je došlo do toga, u emisiji "U obruču" na TV Arenasport, otkrio je Bogdan Karaičić, jedan od pomoćnika trenera Željka Obradovića.

- Kada se prvi put pojavila ta opcija, Željko je kontaktirao i Šarasa, koji je takođe bio donekle zainteresovan da ga zadrži. Ono što je Dante želeo su minuti na poziciji plejmejkera i to je prevagnulo - rekao je Karaičić.

Dante Egzum, KK Partizan, KK Cedevita Olimpija, Marko Jeremić, ABA liga
foto: Starsport

Čak i kada je predvidiv na terenu, Egzuma je teško zaustaviti. Ali jednu stvar treba da popravi, smatra Karaičić.

- Svi znaju da ide desno i, gle čuda, ode desno. Sjajan je momak, stvarno je privilegija što je odabrao Partizan. Aca Matović je deo stručnog štaba i to je veliki stručnjak za individualnu pripremu. Danteova rotacija prilikom šuta i način šuta je na vrhunskom nivou, ali možda u toj pripremi šuta, sa driblingom, postoji neka manjkavost. To je razlog zbog kog ga neki čuvaju ispod bloka. Ne bih se kladio da će sledeće godine smeti isto da rade. Sama priprema šuta iz driblinga je faktor koji, kada unapredi, podiže njegove procente. Šut iz mesta mu je solidan - rekao je Karaičić.

Zašto Australijanac nije ostavio veći trag u NBA ligi?

- Tamo je mač sa dve oštrice, ako ste talentovani kao recimo Nikola Jokić i Luka Dončić, adaptiraće se prema vama, ako niste, onda morate da se adaptirate. Tada možeš da izgubiš identitet, igrački kvalitet, da budeš sedmi-osmi igrač. Izgubio je neki razvojni put. Tamo se traži striktan profil za određenu poziciju, osim ako nisi superstar.

Kevin Panter, Dante Egzum
foto: Starsport©

Karaičić je pohvailio i kapitena Kevina Pantera koji je bio čovek odluke protiv Monaka.

- Igra drugačije ove sezone, protiv Monaka nije srljao. Mislim da u prvoj četvrtini nije dao nijedan poen, pa je dao najbitniju trojku. Repertoar koji ima iz sezone u sezonu je sve veći i veći. Način na koji priprema šut, kako čita odbranu, sve je bolji i bolji, nije jednodimenzionalan. Stvarno je čast biti tu kada igra jedan takav igrač.

Partizan je često uspevao da nadoknadi velike rezultatske zaostatke.

- Kao smireni smo, pogledaš našu klupu, a ono... Šalim se malo. Rekao bih da je ključ u verovanju. Protiv Zvezde je Željko ušao u svlačionicu i rekao da je vreme da se uozbilje, da energetski nije bilo na nivou, podržao je igrače. Možda bih ja kao mlad trener 'izgoreo' u tom momentu, on je bio smiren, rekao da im veruje i da nije kraj. Tako je bilo i protiv Monaka - istakao je Karaičić.

Bonus video:

01:57

STOJKE IZLUDEO RONALDA: Portugalac je dao sve od sebe, ali to nije bilo dovoljno protiv sjajnog Srbina

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.