PROŠLE SEZONE MENJAO JOKIĆA, SAD GA OMALOVAŽAVA: Nisam okej sa tim da bude trostruki uzastopni MVP! (VIDEO)
Demarkus Kazinsi Nikola Jokić, Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

smeta mu

PROŠLE SEZONE MENJAO JOKIĆA, SAD GA OMALOVAŽAVA: Nisam okej sa tim da bude trostruki uzastopni MVP! (VIDEO)

Nije ništa osvojio, nije igrao u finalu - priča Kazins, ali iz drugog razloga ne želi da as Denvera odbrani trofej

Objavljeno: 09:51h

Nikola Jokić polako gubi podršku američke javnosti, novinara, ali i bivših igrača u priči o MVP-ju NBA lige za sezonu 2022-23.

Ali, malo je neočekivano da se među njih svrstao i Srbinov bivši saigrač u Denveru, Demarkus Kazins.

Popularni "Bugi" (32) je nekada bio glavna zvezda Sakramenta, ali problematična. Vlade Divac najpre nije hteo da ga se odrekne, onda je to učinio sa zakašnjenjem, pa se i sam povukao jer ni sa Kazinsom ni bez njega nije uspeo da izbori doigravanje. Najduži plej-of post u istoriji američkih profesionalnih sportova (od 2006.) Kingsi su prekinuli ove sezone.

Kazinsu je karijera posle "Kraljeva" krenula nizbrdo, u drugom delu prošle sezone je bio svojevrsna zamena Jokiću u Nagetsima, a trenutno je bez ugovora.

Nikola Jokić, Demarkus Kazins
foto: Profimedia

- Nisam okej sa tim da Jokić bude trostruki uzastopni MVP, jer bi onda počela priča o tome da je najbolji svih vremena i svi možemo da se složimo da nije. Ne kažem da ne može da bude ili da ne zaslužuje više u budućnosti, ali u ovom trenutku ne mogu to da kažem. Nije ništa osvojio, nije igrao u finalu - rekao je Kazins i dodao:

- Pričamo o tome da je Jokić najbolji centar svih vremena. Da kažemo da je ispred Šekila O'Nila, Tima Dankana, Hakima Olajdžuvona, Vilta Čejmbrlena, to je zaista teško reći. Videli smo šta su svi oni uradili. Da li možemo da sedimo i da kažemo da Jokić nije samo najbolji centar, već da je najbolji ikada sa tri MVP titule? Ne osećam se komforno da to izgovorim.

Jokić je ove sezone beležio 24,5 poena, 11,8 skokova i 9,8 asistencija po meču, te je na kraju doveo Denver do prvog mesta na Zapadu prvi put u istoriji. Trenutno je viđen u užem krugu za treću uzastopnu tiulu, ali sve više se prednost daje Žoelu Embidu i Janisu Antetokumpu.

Bonus video:

00:27

Uništeni automobil Đorđa Višackog

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.