PREDSEDNIK PARTIZANA PONOSAN I ŽALI ZVEZDU: Ovo je NAJVEĆI uspeh Srbije u klupskom sportu! A mnogi su se SMEJALI...
Ostoja Mijailović, Foto: Starsport©

ostoja blista

PREDSEDNIK PARTIZANA PONOSAN I ŽALI ZVEZDU: Ovo je NAJVEĆI uspeh Srbije u klupskom sportu! A mnogi su se SMEJALI...

Ekipe sa kojima se takmičimo za Top 8 imaju po dva ili tri puta veći budžet - ističe Mijailović

Objavljeno: 11:32h

KK Partizan je kolo pre kraja izborio plasman u top 8 Evrolige, odnosno četvrtfinale elitnog evropskog takmičenja.

Predsednik kluba, Ostoja Mijailović, pred finiš sezone je komentarisao rezultate crno-belih u emisiji "Jutro" na TV Prva.

- Jedan od dva cilja bio je Top 8, uz osvajanje ABA lige. Čestitao bih stručnom štabu i igračima što su izborili ovako važnu poziciju u Evroligi ove godine koja je veoma jaka. Ekipe sa kojima se takmičimo za Top 8 imaju po dva ili tri puta veći budžet. Ovo je najveći uspeh jednog kluba u Srbiji ove godine u klupskim sportovima. Radosni smo i srećni, ali nema euforije, imamo još dva meseca takmičenja u ABA ligi, Evroligi i čeka nas KLS - rekao je Mijailović.

Ostoja Mijailović
foto: Printscreen Prva tv

Ovim je najavio da će Partizan ove godine igrati u Košarkaškoj Ligi Srbije koju je propustio prošle sezone, a nije se osvrnuo na Kup Radivoja Koraća. Fokus je i dalje na velikom podvigu u Evroligi, u prvoj sezoni po povratku u takmičenje.

Junak pobede kojom je izborena Top 8 faza bio je kapiten Kevin Panter.

Zek Ledej, Kevin Panter
foto: Norbert Scanella / Panoramic / Profimedia

- Šest godina čekate da napravite takav rezultat i to je eksplozija koju ne možete da kontrolišete. Kada je na početku sezone Željko predložio da Panter bude kapiten mnogi su se smejali, ali ja i Zoran Savić smo ga podržali jer znamo ko je Panter. Samo igrač sa velikim srcem može da rešava tako utakmice. Kada je uzeo loptu znali smo da će da pogodi. Ali ne možemo zaboraviti ni borbu i zalaganje ostalih momaka.

Mijailović je na kraju istakao da mu je žao što i Crvena zvezda nije uspela da se domogne plej-ofa Evrolige.

- Zaista mi je žao. Mnogi će reći da je ovo sarkastično, ali mislim da bi bilo sjajno da su oba tima ušla u Top 8. Mislim da oba tima imaju kvalitet i da su zaslužila to. Zamislite da Partizan i Zvezda igraju u finalu. To bi bio najveći derbi na svetu. Zaslužili su da prođu, dobili su neke velike utakmice - iskren je Mijailović.

Bonus video:

00:04

Đoković gleda Partizan u Monaku

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.