Turci zbog Obradovića naučili ćirilicu! Po čemu prepoznajemo najvećeg trenerskog maga Evrope! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Saša Pavlić Koky

Napunio 57 godina

Turci zbog Obradovića naučili ćirilicu! Po čemu prepoznajemo najvećeg trenerskog maga Evrope! (FOTO) (VIDEO)

Srpskom treneru je rođendan čestita i bivši klub
Objavljeno: 18:20h

Najtrofejniji evropski trener svih vremena, Željko Obradović, napunio je 57. godina.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Srpski stručnjak je rođen 9. marta 1960. godine u Čačku i od tog trenutka je bio zadojen košarkom, a posle respektabilne igračke karijere postao je najveći trenerski mag koga je Evropa ikada imala.

Njegovog rođendana setio se i njegov bivši klub kome je podario najveći uspeh u istoriji - titulu prvaka Evrope, kada je direktno iz patika seo na klupu Partizana i doveo ih na tron "starog kontinenta" na šta su ga u svojoj čestitki podsetili i crno-beli.

Isto je učinio i njegov sadašnji klub, Fenerbahče, a koliko je poštovanje zaslužio u Istanbulu pokazuje i to što mu je rođendan čestitan na ćirilici.

Igrači i stručni šta priredili su mu iznenađenje tako što su ga sačekali u kancelariji sa balonima i tortom u obliku flaša šampanjca, sa koje je srpski trener ugasio svećice.

1. Sa 31 godinom je još bio aktivni košarkaš, trebalo je da igra za reprezentaciju Jugoslavije na Evropskom prvenstvu u Rimu, a onda su mu prišli Radojica Nikčević i Dragan Kićanović i ponudili da odmah postane trener Partizana, čiji je igrač bio.

Prihvatio je, prekinuo je dalju igračku karijeru i seo na klupu crno-belih, a da je stvoren za taj posao pokazao je već u toj bitantskoj sezoni - osvojio je Kup evropskih šampiona u Istanbulu sa ekipom čiji je prosek godina bio 21,7, uz tutorstvo profesora Ace Nikolića.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.