BRUKA I SRAMOTA U NBA: Trener PRIZNAO da je njegov tim NAMERNO izgubio!
Detalj sa meča između Dalasa i Denvera, Foto: RONALD MARTINEZ / Getty images / Profimedia

SKANDAL

BRUKA I SRAMOTA U NBA: Trener PRIZNAO da je njegov tim NAMERNO izgubio!

Nisu hteli da pobede i domognu se plej-ofa

Objavljeno: 12:35h

Košarkaši Dalasa izgubili su protekle noći od Čikago Bulsa na svom terenu i tako ostali bez šansi da se domognu plej-ofa.

Trener Maveriksa Džejson Kid po završetku utakmice sa klubom iz Ilinoisa, priznao je da njegov tim namerno nije želeo u plej-of.

- Poslovne odluke su nekada teške, ali morate ih donositi. Mi se ovde trudimo da napravimo šampionski tim i odlučeno je da napravimo korak unazad. Ova odluka je došla od mojih šefova i rečeno mi je da ih ispoštujem. Verujemo Marku Kjubanu i Niku Herisonu, oni će sastaviti kockice i dovesti nas u poziciju da možemo da se borimo za šampionsku titulu i to je proces koji danas počinjemo - rekao je Kid.

Džejson Kid
Džejson Kidfoto: Profimedia

A, evo i zbog čega su se Mavsi odlučili na ovakav korak. Morali su da budu van plej-ina da bi bili u poziciji da pik ostane u njihovom vlasništvu, a to su mogli samo porazom od Bulsa.

Njima je u interesu bilo da zadrže pik na NBA draftu, jer bi u slučaju da bude u Top 10 bio zaštićen i pripao njima, a u suprotnom otišao Nju Orleans Pelikansima pa makar bio i 11. pik.

Ovako su zadržali pik koji nije garantovano 10. već je moguće da bude i dosta bolje plasiran, što ćemo saznati kada se bude odredila "draft lutrija".

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.