ČEKA SE RASPLET U EVROPI: Partizanov uspeh bi napravio HAOS u ABA ligi!
Košarkaši Partizana, Foto: Starsport

MUKE

ČEKA SE RASPLET U EVROPI: Partizanov uspeh bi napravio HAOS u ABA ligi!

Za očekivati je da regionalno takmičenje nekako "modifikuje" raspored

Objavljeno: 00:17h

Bliži se sama završnica takmičenja u regularnom delu sezone u ABA ligi, ali još se ne zna zvaničan termin i raspored za plej-of fazu takmičenja. Veruje se da čelnici regionalnog takmičenja čekaju raslet u Evroligi, gde ekipa Partizana ima šanse da se domogne plasmana u Top 8 fazu, ali i u Evrokupu gde Budućnost počevši od sledeće sedmice ulazi u nokaut fazu i gostuje ekipi nemačkog Ulma.

Termini za Evrokup i Evroligu su već uveliko poznati. Tako će se utakmice u drugom po kvalitetu takmičenju igrati 12. i 13. aprila u okviru osmine finala, potom sledi četvrtfinale sedam dana kasnije, polufinala su na programu 25. i 26. aprila, a veliko finale odigraće se 3. maja.

Što se tiče Evrolige, Top 8 faza počinje 25. aprila, kada je u planu da bude odigrana prva utakmica. Potencijalno bi zbog televizijskih prava neka od njih mogla da se igra i dan kasnije, kako bi se rasporedilo da ekipe igraju svakog dana od utorka do petka. Samim tim, drugi meč bi bio na programu 27. ili 28. aprila.

Treći meč bi se igrao ili 2. ili 3. maja, a potencijalni četvrti ako do njega dođe 4. ili 5. maja. Na majstoricu bi se potom čekalo najkasnije do 10. maja kada je poslednji termin za odigravanje petog meča plej-of serije. Nakon toga sledi Fajnal for u Kaunasu koji će biti odigran od 19. do 21. maja.

I sve to pravi ogromnu komplikaciju za raspored u regionalnom takmičenju, pre svega zato što od ove sezone imamo i četvrtfinale, a tek posle toga i polufinale i finale. Četvrtfinale se igra na dve dobijene utakmice, baš kao i polufinale, dok će za trofej biti potrebno ostvariti tri pobede protiv rivala u finalnoj seriji.

KK Partizan
foto: Starsport

To znači da bi potencijalno osvajač trofeja mogao da odigra još 11 utakmica do kraja sezone u ABA ligi posle završetka regularnog dela, a to navodi na zaključak da bi plej-of mogao da krene već oko sedam dana po završetku poslednje utakmice ligaškog dela što je susret Cedevita Olimpije i Crvene zvezde zakazan za 24. april.

Nakon toga, za očekivati je da ABA liga nekako "modifikuje" raspored, kako ne bi došlo do potencijalnih ukrštanja sa utakmicama Evrolige. Prethodnih sezona praksa je bila da se utakmice plej-ofa igraju na svaka tri do četiri dana, ali je jasno da ove to neće biti moguće realizovati sve do eventualnog finala.

Uskoro treba očekivati da se regionalno takmičenje i zvanično oglasi i proglasi termine za plej-of utakmice, čime ćemo ući u najzanimljiviji deo sezone i na Jadranu.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.