ZVEZDI OLAKŠAN POSAO: Fenerbahče ima veliki problem u zavrsnici Evrolige!
Foto: Starsport©

MUKE

ZVEZDI OLAKŠAN POSAO: Fenerbahče ima veliki problem u zavrsnici Evrolige!

Dimitris Itudis pred odlučujuća dva kola neće moći da računa na dvojicu važnih igrača Skotija Vilbekina i Devina Bukera

Objavljeno: 15:30h

Kraj prvog dela Evrolige je iza ugla, sve je manje nepoznanica kada je u pitanju plasman u četvrtfinale, mada i dalje nema jasne slike kako bi mogli da izgledaju parovi.

Prednost domaćeg terena imaće Olimpijakos, Real Madrid, Barselona i Monako, dok su u igri za osam najboljih ostali Makabi, Fenerbahče, Partizan, Baskonija, Žalgiris i Efes.

Fenerbahče je vezanim porazima na španskoj ekskurziji, od Reala u Madridu i Baskonije u Vitoriji, doveo sebe u tešku situaciju pred poslednja dva kola, a sa dve pobede u poslednjih sedam kola izgubio je mogućnost da ostane u igri za prednost domaćeg terena. Na sve to nadovezali su se i problemi sa povredama, pa Dimitris Itudis pred odlučujuća dva kola, derbi sa Efesom kod kuće u četvrtak i gostovanje Crvenoj zvezdi u poslednjem kolu, neće moći da računa na dvojicu važnih igrača - Skotija Vilbekina i Devina Bukera.

Uroš Trifunović, Skoti Vilbekin
foto: Starsport©

Treći strelac Fenera i turski reprezentativac povredio je levo koleno u nedavnom porazu od milanske Olimpije, a prema najavama neće ga biti na parketu još dve do tri nedelje. Buker bi mogao da bude odsutan do mesec dana zbog delimičnog kidanja ligamenta kolena koje je doživeo protiv Real Madrida prošle srede.

Fenerbahče je trenutno šesti na tabeli sa skorom 18-14, dok je Efes na pobedi manje i mogao bi eventualnim trijumfom u Ulker Areni da napravi pometnju za Top 8. Crvena zvezda nema šanse za prolaz dalje, ali će sigurno ići na pobedu protiv nekadašnjeg evropskog prvaka.

(Espreso/Mocart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.