JOKIĆEV PLJUVAČ NE MIRIŠE NI EMBIDA, IMA TREĆEG KANDIDATA: Moj glas za MVP titulu ide njemu! (VIDEO)
Žoel Embid i Nikola Jokić, Foto: Profimedia

odlučio se

JOKIĆEV PLJUVAČ NE MIRIŠE NI EMBIDA, IMA TREĆEG KANDIDATA: Moj glas za MVP titulu ide njemu! (VIDEO)

I njemu bi to bilo treće MVP priznanje

Objavljeno:

Nikola Jokić je propustio poslednje tri utakmice Denvera zbog blaže povrede lista, ali je i dalje viđen kao glavni kandidat za MVP titulu, koja bi mu bila treća zaredom u NBA ligi.

Po procenama stručnjaka, i poslednjem preseku novinara, Jokić vodi "mrtvu trku" sa asom Filadelfije Žoelom Embidom, ali ima i onih koji smatraju da bi priznanje trebalo da ode u ruke trećeg dominantnog centra - Janisa Antetokumpa.

Nekadašnja "petica" Bostona, a sada analitičar ESPN-a, Kendrik Perkins, najavio je da će svoj glas dati Grku iz Milvokija koji je trenutno trećeplasirani u ovim anketama, a MVP titulu je osvajao dva puta zaredom pre Srbina.

Janis Antetokumpo
foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

- Najbolji igrač u ligi, iz najboljeg tima u ligi, beleži najveći prosek poena u karijeri i treći je po skokovima u ligi. Janisu Antetokumpu ide moj glas za MVP igrača lige - rekao je Perkins koji je ranije u više navrata optužio Jokića za "budženje" statistike kako bi imao više tripl-dablova.

Antetokumpo ove sezone prosečno beleži 31,1 poen, 11,8 skokova i 5,6 asistencija.

Milvoki je trenutno vodeći tim Istoka, ali i cele lige sa 56 pobeda i 22 poraza. Baksi su bili šampioni u sezoni 2020-21 a Janis je proglašen za MVP-ja finala koje su obili preokretom protiv Finiks Sansa (4-2).

Bonus video:

03:11

JOKIĆ ISPISAO ISTORIJU NBA LIGE! Razbili mu glavu, a on se vratio na teren i IZDOMINIRAO

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.