PARTIZAN JE NA F4 EVROLIGE: Kakav dan za Grobare! (VIDEO)
Grobari, Foto: @Starsport/Srđan Stevanović

PAMTI SE

PARTIZAN JE NA F4 EVROLIGE: Kakav dan za Grobare! (VIDEO)

Crno-beli napravili neverovatan podvig

Objavljeno:

Košarkaši Partizana su na današnji dan 1998. godine po treći put u svojoj istoriji izborili plasman na F4 Evrolige.

Crno-beli su predvođeni legendarnim Milovanom Bogojevićem su u majstorici savladali CSKA iz Moskve rezultatom 89:77 i sa ukupnih 2:1 otišli među četiri najbolje ekipe Starog kontinenta.

Kakvo je čudo napravio popularni Kime dovoljno govori i to što je Partizanov u proseku imao samo 23 godine, a u ekipi nije bilo niti jednog stranca.

Najstariji u timu bio je Slaviša Koprivica, otac Balše Koprivice, koji danas nosi crno-beli dres, a od poznatih imena tu su bili Dejan Tomašević, Haris Brkić, Ratko Varda, Predrag Drobnjak, Miroslav Radošević...

Te sezone F4 igrao se u Barseloni, a Partizan je u polufinalu poražen od tada moćnog Kindera rezultatom 83:61, dok su u borbi za treće mesto izabranici Kimeta Bogovojevića izgubili od Benetona 96:89.

Bio je to poslednji F4 na kojem je igrao Partizan, sve do onog 2010. godine kada je Duško Vujošević odveo crno-bele do Pariza, a tamo nesrećno izgubio od Olimpijakosa i CSKA iz Moskve.

Dvadeset pet godina prošlo je od F4 u Barseloni, a Grobari sanjaju i nadaju se da bi njihovi ljubimci ove godine mogli da ponove sličan uspeh.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.