VEČITO PITANJE: ZAŠTO OBRADOVIĆ NIJE OTIŠAO U NBA? Odgovor stigao iz Amerike!
Željko Obradović, Foto: Starsport©

sada je jasnije

VEČITO PITANJE: ZAŠTO OBRADOVIĆ NIJE OTIŠAO U NBA? Odgovor stigao iz Amerike!

Bivši košarkaš i Obradovićev učenik dao zanimljivo mišljenje

Objavljeno: 12:08h

Saradnja sa najtrofejnijim evropskim trenerom Željkom Obradovićem je sigurno dragoceno iskustvo, a to je potvrdio i Dru Nikolas, dvostruki šampion Evrope sa Panatinaikosom.

On je proveo tri godine u Panatinaikosu, igrao je i u Benetonu, Efesu, Armaniju, CSKA

- Moram da odam priznanje Dejvidu Blatu koji mi je u Benetonu dao potpunu slobodu, čak i u Efesu se igrali slobodno. I tu mi je verovao, i mogao sam da imam loptu u rukama. Željko je bio veoma drugačiji – uloge su bile mnogo više definisane i on je želeo da se igra na određeni način. Ipak, onog trenutka kada je verovao da ćeš se toga držati, davao je i slobodu - izjavio je Nikolas za Basket News i dodao:

Dru Nikolas
Dru Nikolasfoto: JOSEP LAGO / AFP / Profimedia

- On je košarkaški zavisnik. Kada se ne bavi svojim poslom, ostaje do 3-4 ujutru, naročito kada je NBA plej-of u toku. Siguran sam da čovek sa njegovim košarkaškim umom konstantno gleda stvari, uzima nešto odavde, nešto odande, analizira… On je u večnoj potrazi za novim znanjem o košarci.

Večito je pitanje zašto se Obradović nije okušao u NBA...

- Mnogo je drugačije u SAD, nisam siguran da bi on toliko uživao - rekao je Nikolas, sadašnji direktor skautinga Denver Nagetsa.

- Sad kad radim tu, uvideo sam kaav je NBA raspored – mnogo utakmica i skoro nimalo vremena za trening, a zanm da on u tome najviše uživa, ne u tome da ide s utakmice na utakmicu. Njegova najveća vrlina, i ono za šta sam u njega uvek imao poverenja, jesu plej-of utakmica i fajnal-for. Kada ima vremena da analizira, prilagodi se i da koristi različite tehnike zavisno od rivala. Uvek je imao odgovor: ’Ako igraju drop, napadamo ovako’. Tu je bio za glavu i ramena iznad ostalih.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.