GUZMANE, SMIRI SE! Kubanski košarkaš isključen posle sukoba sa Srbinom, pa hteo DA GA BIJE metalnom šipkom! (VIDEO)
Tuča košarkaša u Rumuniji, Foto: Printscreen/YouTube/Prima sport

skroz poludeo

GUZMANE, SMIRI SE! Kubanski košarkaš isključen posle sukoba sa Srbinom, pa hteo DA GA BIJE metalnom šipkom! (VIDEO)

Jedva ga je u odsudnom trenutku zadržao drugi Srbin, bivši igrač Partizana, Stefan Birčević

Objavljeno: 12:34h

Kubanski košarkaš Karel Guzman izazvao je nezapamćen incident u subotu, tokom meča rumunskog derbija između Oradee i svog Kluža, kada je početkom druge četvrtine isključen zbog sukoba sa Nikolom Markovićem.

Guzman je do tog trenutka u nekoliko navrata imao duele sa Srbinom, inače bivšim košarkašem FMP-a i Crvene zvezde, da bi u 13. minutu sve eskaliralo i dovelo do sukoba igrača oba tima.

Izgledalo je da su se samo zakačili u prolazu, ali je Guzman pao pa skočio u pokušaju da se obračuna sa Markovićem. Jedva ga je u odsudnom trenutku zadržao Stefan Birčević, bivši igrač Partizana. Sa njima je u Klužu i Nemanja Gordić.

Kubanac je potom isključen posle pregledanja snimka, i halu je napustio uz besno šutiranje predmeta oko sebe, a ono što je potom uradio šokiralo je sve. Toliko da je protiv njega pokrenut krivični postupak.

- Igrač se, nakon što je napustio teren, ponašao nasilno. Napustio je višenamensku prostoriju (halu), otišao do obližnjeg gradilišta i uzeo valovitu metalnu šipku koju je držao u ruci i krenuo da se vraća u halu. U jednom trenutku zaustavio ga je saigrač, a obezbeđenje mu je oduzelo predmet - navodi se u saopštenju policije.

Dan nakon incidenta, Oradea je objavila video snimak na kom se vidi kako pokušava da uđe u halu sa metalnom šipkom, kao i da ga zaustavlja saigrač Andrija Stipanović.

Oradea je ovaj meč dobila i sada je prva na tabeli, dok je Kluž poručio da otvaraju disciplinski postupak. Mogli bi i protiv svog trenera koji je takođe pokušao da zapodene tuču sa kolegom sa klupe domaćina.

U međuvremenu, javnosti se obradio i sam Guzma.

- Žalim zbog svojih postupaka i želim da se izvinim klubu, mojim saigračima i svima koji su bili tamo. Moje ponašanje je bilo neprihvatljivo. I razumem da se to ne odražava na vrednosti našeg tima i sporta. Želim da budem jasan i kažem da sam izazvan od strane protivnika i člana njihovog stručnog štaba na zagrevanju. Razumem da kao košarkaš imam određenu odgovornost i u ovoj situaciji sam pustio da izađe ono najgore od mene - rekao je Kubanac.

(Espreso/monitorul.cj)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.