CRVENO-BELI ISKALILI BES NA "STUDENTIMA": Zvezda PREKINULA crni niz!
Luka Vildosa u akciji protiv Studentskog centra, Foto: Starsport

OČEKIVANO

CRVENO-BELI ISKALILI BES NA "STUDENTIMA": Zvezda PREKINULA crni niz!

Crveno-beli ostali u trci sa Partizanom za prvo mesto u regularnom delu takmičenja

Objavljeno: 20:55h

Košarkaši Crvene zvezde savladali su u dvorani "Aleksandar Nikolić" Studentski centar rezultatom 90:70 u okviru 22. kola ABA lige.

Crveno-beli su tako prekinuli niz od tri poraza u svim takmičenjima, pa sada imaju skor 18-3, dok su Podgoričani na 10-12.

Studenti su veoma dobro započeli meč i ni u jednom trenutku nisu dozvolili favorizovanoj Zvezdi da se odlepi.

U jednom trenutku gosti su i poveli, ali je Ben Bentil svojom trojkom ubrzo izjednačio rezultat. Timovi su bili raspoloženi do kraja prve četvrtine i često su se smenjivali u vođstvu.

Zvezda je na krilima Filipa Petruševa uspela da stekne nešto osetniju prednost, pa je posle deset minuta vodila rezultatom 29:26.

Gosti su se mučili na startu druge deonice, pa je domaćin poenima Džona Holanda i trojkom Stefana Markovića otišao na maksimalnih +8 u tom trenutku.

U tim trenucima Studentski centar u igri je držao sjajni Danilo Tasić, koji je ubrzo postao i prvi dvocifreni igrač na terenu. Ipak, sam nije mogao protiv Zvezde, koja se poenima uz faul Dalibora Ilića po prvi put odlepila na dvocifrenu prednost.

Do kraja poluvremena Podgoričani su uspeli da malo smanje prednost rivala, pa je Zvezda posle dvadeset minuta igre vodila 46:37.

Uspeo je Studenski centar da na startu trećeg perioda smanji na 46:30 trojkom Pavićevića, ali je Zvezda ubrzo odbila taj nalet, pre svega dobrim šutem za tri poena.

Fakundo Kampaco se u tim trenucima razigrao, pogađao je trojke i sjajno asistirao svojim saigračima, pa je prednost Zvezde konstantno rasla. Krajem deonice domaćin je stigao i do maksimalnih +16, da bi na kraju treće četvrtine vodio rezultatom 70:56.

Prišao je Studentski centar na 70:60 i imao napad da se dodatno približi Zvezdi na startu četvrtog perioda, ali ga nije iskoristio i to je, ispostaviće se, odlučilo utakmicu.

Fakundo Kampaco je pogodio novu trojku i vratio Zvezdi na velikih +13, a do kraja meča crveno-beli su rutinski odradili posao i na kraju slavili sa ubedljivih 90:70.

Najefikasniji u taboru crveno-belih bio je Fakundo Kampaco sa 23 poena i sedam asistencija, a osim njega dvocifren je bio još samo Stefan Marković sa 11 koševa.

U ekipi Studentskog centra Danilo Tasić je ubacio 16, Flečer Megi 14, a Tomislav Ivišić deset poena.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.