"Albanci me pitaju me da li bi Luka Dončić igrao za Kosovo? Nikad!"
Luka Dončić, Foto: EPA/Sascha Steinbach

suludo!

"Albanci me pitaju me da li bi Luka Dončić igrao za Kosovo? Nikad!"

Deda Luke Dončića otkrio sa kojim se komentarima susreće

Objavljeno: 17:32h

Partije slovenačkog košarkaša Luke Dončića u NBA prati u košarkaška publika u Srbiji jer je odavno poznato da NBA zvezda "vuče" naše korene, i to sa očeve strane.

Ono što je manje poznato je da njegov deda Stojan Dončić živi na Kosovu i Metohiji, u selu Biča kraj Kline. - Luka je naša krv, puno nam je srce dok ga gledamo. Svi nas pitaju šta nam je Luka, ali smo mi skromni, ne hvalimo se mnogo Lukom - rekao je on za "RTV KiM".

Stojan Dončić
Stojan Dončićfoto: Printscreen/Youtube

Iako je Luka Dončić stalno u obavezama, Stojan je rekao da se povremeno čuju, kao i da ga Albanci stalno pitaju za njega. - I Albanci me pitaju šta sam mu, ponekad izbegavam da kažem, nije sigurno. Pitaju me da li bi on nekada igrao za Kosovo, možda nekad, kada bi Kosovo postalo Amerika. Nije igrao za Srbiju, zašto bi za Kosovo? Nikad - objasnio je Lukin deda, čiji je rođeni brat Srbobran početkom osamdesetih otišao u Sloveniju, tamo dobio prvo sina Sašu, a onda i unuka Luku. Luka ima i brata Veljka koji ima 19 godina i bavi se vaterpolom, pa je Stojan istakao da bi voleo da Luka dođe i odigra basket.

Luka Dončić
Luka Dončićfoto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Kako je rekao, Luka to isto želi, ali mu klub nije dao dozvolu zbog bezbednosti. - Luka želi da dođe, ali mu klub brani jer smatra da nije bezbedno. Dočekaću da Luka dođe i da baci ovu loptu u koš. Neću umreti dok ne vidim kako oni bacaju loptu u koš - zaključio je Stojan Dončić u razgovoru za RTV KiM.

(Espreso/Sportal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.