"KOMPLIKOVANO": Španci se bave Crvenom zvezdom i Kampacom!
Fakundo Kampaco, Foto: Starsport©

šta dalje?

"KOMPLIKOVANO": Španci se bave Crvenom zvezdom i Kampacom!

Zanimljiv tekst sportskog lista "As"

Objavljeno: 13:00h

Srpski klubovi Crvena zvezda i Partizan nisu bili poženjni protivnici u dosadašnjem delu sezone u Evroligi, a ostalo je još šest kola do kraja regularnog dela kada će se iskristalisati koji timovi idu u plej-of.

Španski sportski list "As" bavio se trenutnom situacijom u Evroligi, a poseban osvrt napravio je na Partizan i Crvenu zvezdu, ako i njihov učinak u ovom takmičenju.

U tekstu pod nazivom: "Crvena zvezda, Faku Kampaco i težak zid koji treba preskočiti", oni ističu da se ove sezone dva srpska tima bore za Top 8. Tako, oni pišu:

Košarkaši Zvezde
Košarkaši Zvezdefoto: Foto:Tamara Trajković

- I Partizan i Crvena zvezda su ušli u takmičenje, a njihov kurs je bio potpuno suprotan. Obradovićev tim je počeo "sumnjičavo", ali sada je su na sedmom mestu. Drugi tim, predvođen Ivanovićem, trenerom koji je preuzeo tim tokom sezone, je rastao uz argentinska pojačanja, ali je onda pao na 14. mesto na tabeli.

- U slučaju Zvezde, pojačanja tokom sezone stvorila su iluziju, tim je pokušavao da popravi stanje. Tim je trebalo da pojača i Ahile Polonara, ali je posle Efesa on završio u Kaunasu. Ipak, Vildoza i Kampaco, igrači koji su stigli direktno iz SAD-a, je trebalo da obezbede stabilnost i da se, "isplate".

Potom, "As" ističe da crveno-beli sada imaju težak raspored i porede ga sa "teškim zidom koji bi trebalo preskočiti" za plasman u Top 8.

Fakundo Kampaco
Fakundo Kampacofoto: Stefanos Kyriazis/LiveMedia / ip / IPA / Profimedia

- Posle sankcija Finansijske komisije Evrolige, i kazne koju je Kampaco morao da "izdrži", očekivanja su bila takva da su svi u klubu, posle isteka kazne želeli više. Ali, jedna nedelja i dupli program u Evroligi ovog marta jasno je postavila na mesto tim Duška Ivanovića. Poraz u Minhenu, u timu oslabljenom povredom Rubita, potom pobeda nad šampionom Evrope, i poraz od otpisanog protivnika u Oaki uticao je na moral tima - ističu oni i dodaju:

- Crvena zvezda ima još šest mečeva do kraja regularnog dela i skor od 12:16, a tri pobede je udaljena od osmoplasiranog Makabija. Sledi gostovanje Barseloni, mečevi sa Baskonijom i Valensijom, a onda Olimpijakos i Fenerbahče. Komplikovan raspored za sam kraj kalendara.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.