ŽESTOKA REAKCIJA EKIPE IZ ŽELEZNIKA: FMP prinuđen da se oglasi povodom sramnih dešavanja u Skoplju!
Košarkaši FMP-a, Foto: ABA liga/MZT Skopje/Danail Petrović

SKANDAL

ŽESTOKA REAKCIJA EKIPE IZ ŽELEZNIKA: FMP prinuđen da se oglasi povodom sramnih dešavanja u Skoplju!

Saopštenje prenosimo u celosti

Objavljeno: 16:25h

Košarkaši FMP-a poraženi su na gostovanju u Skoplju od ekipe MZT-a.

Iz redova Pantera oštro su reagovali na dešavanja tokom meča u Skoplju, tvrdeći da su njihovi tamnoputi igrači u prestonici Severne Makedonije bili izloženi rasističkim uvredama. Tim povodom ekipa iz Železnika oglasila se saopštenjem koje vam prenosimo u celosti:

- Košarkaški klub FMP prinuđen je da se oglasi povodom sramnih događanja u Skoplju. Bez ikakve namere da umanjimo više nego zasluženo pobedu MZT-a i atmosferu koja je generalno veoma dobra i karakteristična u dvorani ’’Jane Sandanski’’.

Naime, pojedinci su rešili da unište jednu dobru i dinamičnu košarkašku utakmicu. Igrači FMP-a, Ebuka Izundu, Čarls Dženkins, Čarls Mening i Čarls Mur trpeli su najgnusnije uvrede od strane domaćih navijača. Povicima ’’monkey’’ i ’’gipsy’’ bacili su veliku ljagu na klub i ABA ligu. Zašto ligu? Zato što je ovo treća utakmica na gostovanjima gde Amerikanci i Nigerijac iz redova KK FMP-a trpe najgnusnije uvrede. Totalni nonsens je što i u rivalskoj ekipi igraju igrači iste puti, što dodatno celu stvar čini neverovatnom. Kako je FMP već pisao dopise ABA ligi ovim povodom u najboljoj nameri da se povici pojedinih pećinskih ljudi trajno zaustave. Nikada i nigde nema mesta rasističkim ispadima! – navodi se u saopštenju.

Ovim povodom na konferenciji za medije govorio je i Nenad Stefanović koji je i u svoje lično ime i u ime kluba apelovao na sve da se ovakvim ’’ispadima’’ stane na kraj:

- Čestitam MZT-u i ovo što ću sada reći nema nikakve veze sa njihovom pobedom, utakmicom niti time ja to umanjujem. Mislim da je bruka i sramota da u 21. veku mi na trećem gostovanju u nizu slušamo povike sa tribine ’’gipsy’’ i ’’monkey’’. Mi i dalje imamo nekoga ko omalovažava nekoga zbog boje kože. 21. vek! Stvarno sam mislio da nismo u 13. veku. To je treće gostovanje. Na još veći paradoks MZT ima tri takva momka, vređaš naše igrače i vređaš svoje. Pri tom, moji momci ni jednim gestom i gestikulacijom to nisu zaslužili. Sada vam kažem, sledeći put izlazimo sa utakmice. 21. vek ’’gipsy’’ i ’’monkey’’ da se sluša. Skandal! – rekao je trener FMP-a.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.