ZA SVE JE KRIVA FIBA! Na ovakvu ABA ligu možemo da zaboravimo!
Foto: Wikipedia/Basketball_net.

NOVE PROMENE

ZA SVE JE KRIVA FIBA! Na ovakvu ABA ligu možemo da zaboravimo!

Čelnici regionalnog takmičenja razmišljaju da se umesto plej-ofa igra fajnal-for. Nema sumnje da je pred klubovima Jadranske lige još jedno toplo leto...
Objavljeno:

Završnica Jadranske lige, posle tri godine, mogla bi od sledeće sezone da se vrati formatu fajnal-fora, umesto dosadašnjeg plej-ofa.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Na razmišljanje o ovoj promeni čelnike regionalnog takmičenja teraju toliko pominjani reprezentativni "prozori" FIBA, čak šest od 20. novembra 2017. do 28. februara 2019, koji će "sabiti" ionako zgusnut klupski kalendar.

Naime, primera radi, srpski šampionat, odnosno Superliga, po sadašnjem rasporedu u koji je uključen plej-of ABA lige, a bez FIBA "prozora", mogla bi da se završi tek 30. juna. P

Pitanje je kako bi se napravio plan sa istim željama (da se igra plej-ofa ABA lige) u sledećoj sezoni koja će startovati kasnije nego aktuelna (Olimpijski turnir u Riju je završen 21. avgusta, a finale EP ove godine je 17. septembra), sa čak tri predviđena FIBA "prozora" (20-28. novembar, 19-27. februar, 25. jun - 3. jul) koji klubovima "otkidaju" više od 20 dana.

Ostaje mogućnost, ako ne bude prelaska sa plej-ofa na fajnal-for ABA lige, samo da se domaći šampiont(i) skrate, u šta je teško verovati, s obzirom na to da su slovenački i hrvatski klubovi već ove takmičarske godine paralelno sa utakmicama regionalnog takmičenja igrali i mečeve u nacionalnom šampionatu.

Nema sumnje da je pred klubovima ABA lige još jedno toplo leto...

Nezvanično, pominje se mogućnost da pred start nove sezone četiri ili osam ekipa iz regiona odigra ABA Superkup, po ugledu na ostala velika takmičenja širom Evrope, kao što su ACB liga, turski TBL... Kao mogući domaćin pominje se Bar.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Večernje novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.