EVROLIGA PROGLASILA IGRAČA MESECA: I pored sjajnih partija igrači Partizana ostali bez vredne nagrade! (FOTO)
Košarkaši Partizana, Foto: Starsport

nema mu ravnog

EVROLIGA PROGLASILA IGRAČA MESECA: I pored sjajnih partija igrači Partizana ostali bez vredne nagrade! (FOTO)

Saša Vezenkov predvodio je Olimpijakos do stopostotnog učinka u četiri utakmice u februaru

Objavljeno: 14:16h

Evroliga je proglasila igrača meseca u februaru i iznenađenja – nema. Nagrada ide u ruke Saši Vezenkovu, košarkašu Olimpijakosa koji ne prestaje da oduševljava, a najnovijim priznanjem samo je učvrstio kandidaturu za najboljeg igrača sezone u Evroligi.

Uostalom, Vezenkovu je ovo druga nagrada za igrača meseca u Evroligi ove sezone – prethodnu dobio u novembru - što je u istoj takmičarskoj godini pošlo za rukom još samo Antu Tomiću (2013/14), Šejnu Larkinu (2019/20) i Nikoli Mirotiću (2019/20, 2021/22).

Iz Evrolige navode da je izbor pao na Vezenkova jer je Bugarin predvodio Olimpijakos do stopostotnog učinka u četiri utakmice u februaru od kojih je grčki tim tri odigrao na strani. Vezenkov je u tom periodu imao veći indeks (24,8) i prosečan broj skokova (8,8) od svih igrača u Evroligi, a bio je i drugi po broju ubačenih poena (20,8). Efikasniji od 27-godišnjeg krilnog centra bio je jedino Makabijev Vejd Boldvin.

Kada se pak osvrnemo na brojke za čitavu sezonu, Vezenkovu u tri najbitnije statističke kolone nema ravnog. Najbolji je po broju obačenih poena (18,5), skokova (7,4) i indesku korisnosti (23,5).

Podsetimo, konkurenciji za igrača meseca u februaru našli su se još Mario Hezonja (Real Madrid), Bili Beron (Olimpija), Rokas Jokubaitis (Barselona) i dvojac Partizana Kevin Panter i Dante Egzum.

Olimpijakos je lider Evrolige posle nepotpunog 25. kola sa 18 pobeda, a u narednoj rundi čeka ga gostovanje Olimpiji.

(Espreso/Mocart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.