POZNATI AMERIKANAC O JOKIĆU: Spor kao puž, ne može da skoči, a niko ne može da ga zaustavi! Ali...
Nikola Jokić, Foto: Tim Nwachukwu / Getty images / Profimedia

neobjašnjivo čudo

POZNATI AMERIKANAC O JOKIĆU: Spor kao puž, ne može da skoči, a niko ne može da ga zaustavi! Ali...

Srpski centar je opet prvi kandidat za prestižno priznanje jer ove sezone je doveo Denver do prvog mesta na Zapadu i ne prestaje da niže tripl-dablove - takav mu je čak i prosečni učinak

Objavljeno:

Nikola Jokić je iznenadio kada je prvi put postao MVP NBA lige. Mnogi stručanjaci su rekli da nema šanse da se to ponovi. Onda je Jokić postao MVP lige po drugi put. Opet su mu najavili pad u formi.

Srpski centar je, pak, opet prvi kandidat za prestižno priznanje jer ove sezone je doveo Denver do prvog mesta na Zapadu i ne prestaje da niže tripl-dablove - takav mu je čak i prosečni učinak.

Poznati NBA analitičari Stiven Ej Smit i Džej-Džej Redik (bivši NBA košarkaš) govorili su o MVP trci, kao i o strašnoj ekipnoj konkurenciji u Zapadnoj konferenciji lige, naročito nakon dolazaka Irvinga i Durenta.

Nikola Jokić
foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Redik je označio Golden Stejt Voriorse kao možda najopasniju ekipu, što je i Stiven Ej Smit potvrdio dodavši da je još na početku sezone rekao da su mu oni jedni od favorita za osvajanje, odnosno odbranu šampionske titule. Iako tako ne deluju sad, kad su Kari i Tompson zdravi, "Ratnici" znaju kako do prstena.

Potom je na red došla MVP trka i Smit se izjasnio povodom slučaja zvanog Nikola Jokić.

- Da budete trostruki uzastopni MVP u NBA ligi a da nemate šampionsku titulu, čak ni finale, to ne izgleda baš najbolje. U poslednje četiri godine dva puta su igrali finale Zapada. Treba biti realan i spomenuti sve povrede koje su imali i Mareja i Portera i ostale, jer da ih nije bilo možda bi Denver već sada imao titulu. Oni su veoma dobri, a Meloun je sjajan trener. Imaju sve, a imaju i igrača sporog kao puža i ne može da skoči, a niko ne može da ga zaustavi. Zaboga, ima tripl-dabl u proseku i mislim da je jedan od najspektakularnijih igrača koje sam ikada video. Apsolutna senzacija. Ipak, u ovom poslu moraš da znaš kako da završiš, a Jokić to do sada nije umeo da uradi kako treba. Nije njegova greška, povrede su igrale ulogu i kada vidimo Denver i to kako su izgledali jasno je da će svi igrati za njega i Marej i Gordon i Porter i svi ostali i morate da pobeđujete. Ako ste trostruki MVP i nemate makar finale, to je problematično - rekao je Stiven Ej Smit.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.