OBRADOVIĆ NACILJAO DVA POJAČANJA! Kuje se "pakleni" plan za Evroligu
Partizan - Monako, Foto: Starsport©

PRAVO NIOTKUDA!

OBRADOVIĆ NACILJAO DVA POJAČANJA! Kuje se "pakleni" plan za Evroligu

Dva Francuza na radaru

Objavljeno: 20:07h

Dok traju borbe za plej-of Evrolige, sportski sektori evropskih klubova već planiraju pojačanja za narednu sezonu.

Monako ima velike ambicije u elitnom takmičenju, a dva imena se već dovode u vezu sa francuskim timom. Kako piše Basketnjuz, klub koji sa klupe vodi srpski trener Saša Obradović je fokusiran na visokog igrača Mamadu Žaitea. Francuz, koji ima 28 godina, ima ugovor koji ističe sa Virtus Bolonjom, a šanse da ostane tamo i naredne sezone su male, navodi isti izvor. Monako je spreman da ponudi dvogodišnji ugovor francuskom visokom igraču, koji prosečno beleži 8.6 poena i 5 skokova po meču ove sezone.

Saša Obradović
Saša Obradovićfoto: Starsport

U sezoni 2021-2022, Žaite je bio ključan za uspeh Virtus Bolonje u osvajanju titule Evrokupa, a proglašen je i za najkorisnijeg igrača takmičenja.

Međutim, Monako ne posmatra samo Žaitea u Bolonji. Tim iz kneževine takođe prati još jednog francuskog igrača, Ajzeu Kordinijea.

Kao i Žaite, Kordinije takođe ima ugovor koji ističe sa Virtus Bolonjom nakon što se pridružio italijanskom timu 2021. godine. Ovaj krilni igrač prosečno beleži 6.6 poena, 2.5 skokova i 1.5 asistencija po meču u Evroligi ove sezone.

Trenutno je igrač van terena zbog povrede i mogao bi propustiti do dva meseca igre.

(Espreso/Sportal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.