"ČUO SAM DA ME JE TRENER VUJOŠEVIĆ ŽELEO U PARTIZANU"! Bivši šampion Evrope i najbolji strelac o ponudi crno-belih
Duško Vujošević, Foto: Emilija Jovanović

AUU!

"ČUO SAM DA ME JE TRENER VUJOŠEVIĆ ŽELEO U PARTIZANU"! Bivši šampion Evrope i najbolji strelac o ponudi crno-belih

Nije se dogodilo, nešto slično kao i sa Andrejem Kirilenkom, znam da je i on bio vrlo blizu Partizana, mislim da je bio još bliži nego ja, imao je i ugovor, ali je otišao u NBA, rekao je iskusni as

Objavljeno:

Košarkaš CSKA iz Moskve Aleksej Šved (34) vratio se u matični klub 2021. godine gde je počeo karijeru 2006. godine.

Potom je 17 godina igrao u domovini i Sjedinjenim Američkim Džravama, a tri sezone proveo je u NBA ligi - Minesota, Filadelfija, Hjuston i Njujork Niksi.

Aleksej Šved
Aleksej Švedfoto: Profimedia

U Rusiji je branio boje CSKA, Dinama i Himkija, a prisetio se utakmica sa Partizanom u Evroligi iz prvog mandata od 2006. do 2012. godine.

- Često sam ovo izjavljivao tokom godina i dan danas isto mislim, evroligaške atmosfere u Beogradu su nešto posebno. Igrao sam protiv Partizana dosta puta i dan danas pamtim taj doživljaj sa tribina. Baš sam voleo da igram u Beogradu, svi viču, svi navijaju. Potrebno je to doživeti kao košarkaš - rekao je Šved.

Aleksej Šved
Aleksej Švedfoto: Profimedia

Da je sudbina bila nešto drugačija, te godine bi možda proveo u crno-belom dresu?

- Sećam se da sam imao 18 ili možda 19 godina, čuo sam da me je trener Vujošević želeo u svom timu. Partizan je čak krenuo u proces da me dovede, ali nije se dogodilo. Tada sam bio deo CSKA, oni nisu želeli da me puste i to je bilo to. Nije se dogodilo, nešto slično kao i sa Andrejem Kirilenkom, znam da je i on bio vrlo blizu Partizana, mislim da je bio još bliži nego ja, imao je i ugovor, ali je otišao u NBA. Dešavaju se takve stvari tokom karijere.

Duško Vujošević
Duško Vujoševićfoto: Emilija Jovanović

Momak rođen u Belgorodu bio je najbolji strelac i asistent Evrolige, MVP Evrokupa i VTB lige.

Osvojio je titulu šampiona Evrope, a jedan od onih sa kojim je igrao je i Miloš Teodosić, takođe osvajač elitnog takmičenja.

Miloš Teodosić
Miloš Teodosićfoto: Starsport©

- Ahhh Miloš, bili smo tako mladi, u najboljim godinama kada smo igrali zajedno. Miloš je jedan od najpametnijih igrača, vidim da u Virtusu i dalje igra dobru košarku, čujemo se ponekad, a kada se vidimo ispričamo se lepo. Veliki košarkaš.

U redovima "armejaca" saigrač mu je Nikola Milutinov.

Nikola Milutinov
Nikola Milutinovfoto: Starsport©

- Jedan od najboljih? Najbolji je! On nije samo centar koji igra na snagu, može da šutira, uvek doda loptu u pravom trenutku, čita igru, ima sve što je potrebno za modernu košarku. Lako je igrati pored njega, to je možda i njegov najveći kvalitet, da je svima u ekipi lakše da igraju kada je on na terenu.

Aleksej Šved
Aleksej Švedfoto: AP

Nekadašnjeg centra Olimpijakosa draftovali su San Antonio Sparsi 2015. godine...

- Nema dileme da može da igra u NBA ligi. Ipak, on je odrastao momak, pametan, donosi svoje odluke i mislim da će u budućnosti donositi odluke koje su najbolje za njega - zaključio je Šved u razgovoru za Mozzart Sport.

(Espreso/Mozzart Sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.