DELIJE IMAJU KOŠMARE ZBOG JEDNOG IGRAČA: Bio je jedan od najboljih, a sada jedva čekaju da mu vide leđa! (FOTO)
Košarkaši Crvene zvezde, Foto: Starsport©

MOŽE LI DA SE VRATI U STARU FORMU?

DELIJE IMAJU KOŠMARE ZBOG JEDNOG IGRAČA: Bio je jedan od najboljih, a sada jedva čekaju da mu vide leđa! (FOTO)

Neverovatan pad u igri Zvezdinog košarkaša

Objavljeno:

Crvena zvezda je okrenula sezonu po dolasku Duška Ivanovića, ali crveno-beli u poslednje vreme ne beleže partije kakve se od njih očekuju.

Već smo ušli u ključne borbe za Top 8 Evrolige, ali standarno dobri igrači poput Nemanje Nedovića i Luke Vildoze nemaju dovoljnu podršku od svojih saigrača.

Dok svi čekaju debi Fakunda Kampaca u elitinom košarkaškom takmičenju, čeka se da neko od ostalih košarkaša iskoči u prvi plan.

Po mišljenju mnogih razočaravajuće partije pružaju Ben Bentil i Džon Holand. Ruku na srce Amerikanac se nije snašao na Malom Kalemegdanu, dok krilni centar iz Gane beleži veliki pad.

Ben Bentil
Ben Bentilfoto: Starsport©

U timu Vladimira Jovanovića je bio jedan od najboljih pojedinaca, ali je posle dolaska Duška Ivanovića, za razliku od drugih, upao je u loš ritam.

Poslednji put Bentil je imao dvocifren indeks korisnosti u šestom kolu Evrolige (12) kada je Zvezda poražena od Monaka.

Samo jednom je Bentil bio dvocifren u evroligaškom meču od dolaska Duška Ivanovića, i to u 12. kolu u pobedi protiv Virtusa kod kuće, kada je postigao 12 poena. Od tada se uglavnom vrti na proseku od tri do pet poena po utakmici.

S obzorom na minutažu koju provodi u Evroligi na parketu, učinak je jako loš. U proseku igrra 21.2 minuta, a za to vreme ima 8.4 poena i 4.1 skok.

Ben Bentil
foto: Starsport©

U ABA ligi ima nešto bolji učinak, ali pad je evidentan. U regionalnom takmičenju je na terenu 16.6 minuta prosečno, a za to vreme ima 10.4 poena i 3.2 skoka.

Naravno, navijači slabo praštaju, pa je Bentil na velikom udaru. A, kako i ne bi kada je u dva jako važna meča sa Partizanom i Vurtusom upisao po dva poena.

Može li Bentil da se probudi protiv Olimpije iz Milana?

Delije već razmišljaju o njegovom odlasku.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.