NEBOJŠA ČOVIĆ OTKRIO DATUME, BROJKE I IMENA: Vodi se kampanja protiv nas, a to radi Zoran Savić!
Nebojša Čović, Foto: KK Crvena zvezda

žestoke optužbe

NEBOJŠA ČOVIĆ OTKRIO DATUME, BROJKE I IMENA: Vodi se kampanja protiv nas, a to radi Zoran Savić!

Čović govorio o aktuelnoj situaciji, dugovanjima i Kampacovoj zabrani

Objavljeno: 17:26h

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović održao je konferenciju za medije povodom zabrane Evrolige i pritom izneo niz optužbi na račun sportskog direktora Partizana, Zorana Savića.

On smatra da se protiv njegovog tima vodi kampanja...

- Mi smo 15.7.2022. dali prvu izjavu Evroligi, to kvartalne dekleracije, gde se potvrđuje da li nešt dugujete. To je standardni formular i tu piše da li nešto dugujete. Potom se 15.9. pojavio Volters preko ELPA za našu obavezu od 114.900 evra, i to govorim bez problema. Zatim se 22.9. pojavio Holins za obavezu od 138.805 evra. Mi smo 17.10. platili i jednog i drugog, potpuno. Ostali smo u obavezama određenim igračima i Dejanu Radonjiću, sa izjavama da ćemo to platiti do kraja godine. Kod Radonjića nismo imali sporazum, pa je napravljen sporazum, da mu se za plate i bonuse isplati 242.500 evra i mi sad to isplaćujemo. Danas je tako isplaćena rata prema njemu od 25.000 evra po sporazumu. Nemamo problem da javno i glasno pričamo o tome, dali u tabelama ili direktno, što ne vidim da drugi rade - rekao je Čović u obraćanju medijima.

Nebojša Čović
Nebojša Čovićfoto: Starsport©

- Vodi se kampanja protiv nas i to nije teorija zavere, to je proverena informacija. Konkretno, to je radio Zoran Savić. Zvao je ELPA, menadžment Evrolige, da li će priznati to ili ne, ali ako ne priznaju, lažu. Za malog Topića je odmah ujutru zvao Dijega iz Evrolige da pita kako je bio "skinut" na utakmici Valensija - Zvezda, a dete nije ušlo ni minut. Onda je zvao ABA ligu, Miliju Vojinovića da mu preti kakva je registracija, pa se čak i Dragan Bokan interesovao za sve to u ABA ligi.

Govorio je i o drugim klubovima.

- Mi sada u ovom trenutku ne dugujemo ništa. Da li ćemo nastaviti istom dinamikom, videćemo...Verovatno i Partizan duguje, kao i 99 posto klubova. Posle se čudi zašto se skandira vrati konju glavu.

- Da, da. Ovo nije tabela koju smo mi izmislili, oni su 22. 02. 2022. godine dugovali 4.990.000 evra. Ovoj državi. To su porezi, penziono, povezivanje radnog staža. Kako to da nijednom Partizan nije kažnjen od strane Evrolige za "Vučiću, pederu". Je li to fer-plej? Šta radi izvršni direktor Maršal Glikman? Zvezda mu se zvanično obratila tražeći amnestiju. Da, tačno je da CAS nije prihvatio naš predlog da se privremeno suspenduje njihova odluka o zabrani registrovanja igrača. Nama je zabranjeno od 1. decembra. Ima li prostora da se to smanji? Mi smo sve izmirili i ništa ne dugujemo. Da li će drugi dugovati, naravno da hoće. Ovde je priča i kampanja da se napiše kako Zvezda loše funkcioniše i da se Zvezdina licenca dodeli nekome drugom. Da Zoran Savić zove Valensiju i Baskoniju, javljaju nam iz drugih klubova. Kakvo je to ponašanje? Predlaže Valensiji da nam uzimaju bodove? Nama niko nije odgovorio na žalbu za liniju protiv Barselone. Što se tiče prošlih problema, kada smo imali problema sa MCC Evrolige, jer smo imali problem sa izmirenjem obaveza prema Dejanu Radonjiću. Preklopilo se. Glikman kaže da su menadžeri krivi za Kampaca, jer su ga doveli "tamo". Nismo mi "tamo". Niti je on "onaj". Mi smo Crvena zvezda, koja ima svoju reputaciju i istoriju i dolazimo sa prostora gde su napravljeni ozbiljni rezultati.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.