OSTALA JOŠ SAMO JEDNA ŠANSA: Sud u Lozani ODBIO Zvezdin zahtev u slučaju Kampaco!
Fakundo Kampaco, Foto: Starsport©

LOŠE VESTI

OSTALA JOŠ SAMO JEDNA ŠANSA: Sud u Lozani ODBIO Zvezdin zahtev u slučaju Kampaco!

Kako stvari stoje, šanse da argentinski košarkaš zaigra u Evroligi pre 1. marta su minimalne

Objavljeno: 18:27h

„Slučaj Kampaco“ je dobio novu epizodu. Nažalost, opet nepovoljnu po Crvenu zvezdu.

Posle Evroligine zabrane da Crvena zvezda registruje argentinskog plejmejkera do kraja februara, klub sa Malog Kalemgdana je uputio žalbu Međunardonom sudu za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani.

Zvezda je od CAS tražila da suspenduje Evroliginu zabranu registracije igrača do konačne odluke u slučaju i da dobije mogućnost za regsitraciju Fakunda Kampaca. Ali, sud u Lozani nije prihvatio da uvede privremene mere u Kampacovom slučaju i odbio je Zvezdin zahtev. Poslednja Zvezdina šansa je da opet traži intervenciju CAS-a. Klub iz Beograda ima pravo žalbe istom telu do 23. januara.

1 / 3 Foto: Starsport

Kako stvari stoje, šanse da Kampaco zaigra u Evroligi pre 1. marta su minimalne. Jedina opcija je pomenuta žalba pošto je Evroligin izvršni direktor takmičenja Maršal Glikman odbio da iskoristi svoje ingerencije i da amnestira argentinskog plejmjkera koji snosi posledice sankcija uvedenih klubu što je on i zvanično potvrdio.

Podsetimo, Evroliga je Crvenoj zvezdi privremeno zabranila registrovanje novih igrača i trenera 1. decembra, ali je početkom januara novim rešenjem produžila zabranu do 28. februara. Sankcije su izdate u odnosu na težinu napravljenih prekršaja, koji uključuju određena dugovanja igračima iz tekuće i prethodnih sezona, kao i zbog izdavanja netačnih i nepreciznih informacija, koje su dozvolile klubu da funkcioniše uprkos neregularnoj finansijskoj situaciji, navedeno je tada u saopštenju Evrolige.

Za sada, Fakundo Kampaco ostaje na raspolaganju treneru Ivanoviću za mečeve u ABA ligi i propustiće evroligaške duele protiv Žalgirisa, Partizana, Virtusa, Olimpije, Makabija i Albe.

(Espreso/Mocart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.