"ZVEZDA I PARTIZAN SU DRUGI SVET ZA SVE"... Trener Cibone iskren o kvalitetu večitih rivala (FOTO)
Josip Sesar, Foto: Starsport©

"razlika je ogromna"

"ZVEZDA I PARTIZAN SU DRUGI SVET ZA SVE"... Trener Cibone iskren o kvalitetu večitih rivala (FOTO)

Crno-beli su tim za Fajnal for Evrolige, mada ne bih svojom izjavom da im stavljam pritisak na leđa, rekao je između ostalog Josip Sesar

Objavljeno:

Košarkaši Partizana pobedili su Cibonu sa ubedljivih 93:68 u beogradskoj Areni u 14. kolu ABA lige.

Utiske posle utakmice izneo je trener gostiju Josip Sesar.

LUKA D'ALESANDRO PRENOSI: Partizan želi OPASNU ČETVORKU, ali ima PAKLENU KONKURENCIJU!

- Iskoristio bih priliku, iako kasnim za jedan dan, da čestitam Božić i svako dobro. Što se utakmice tiče, sve je bilo jasno u samom početku. Partizan je ozbiljan favorit, to je ekipa koja igra najbolju timsku košarku u ligi, koja igra dobro u Evroligi, uz nekoliko nesrećnih poraza. To je tim za Fajnal for, mada ne bih svojom izjavom da im stavljam pritisak na leđa - rekao je Sesar i dodao:

- Naša ideja je bila, da posle nekoliko dobrih partija i treninga odreagujemo najbolje što možemo. Nije to čak ni loše izgledalo na momente. Nikada neću, niti mogu da budem zadovoljan porazom, ali razlika u kvalitetu u odnosu na Partizan je zaista velika. Svaka čast Partizanu, mi se okrećemo ekipama koje su naš nivo, sa željom da se što pre rešimo stresa oko opstanka.

Josip Sesar
Josip Sesarfoto: Starsport©

U poslednje vreme mnogo se govorio o kvalitetu beogradskih večitih rivala, odnosno koliko su kvalitetniji od ostatka klubova u regionalnoj ligi.

- Zvezda i Partizan su drugi svet za sve. Oni imaju svojih problema, evo sledeće nedelje igraju dve utakmice u Evroligi i kada dođe vikend ne mogu da igraju istim intenzitetom. Razlika je ogromna, od samih igrača do trenera koji su tu. Za Željka Obradovića ne treba trošiti reči, to je najbolji evropski trener svih vremena. Duško Ivanović je vrhunski evropski stručnjak, možemo biti srećni što su oni tu. Mi možemo da budemo srećni što su tu, da probamo da iskoristimo njihovo prisustvo i naučimo nešto - istakao je Josip.

Josip Sesar
Josip Sesarfoto: Starsport©

Odgovorio je i na pitanje da li bi Crvena zvezda i Partizan mogli da pomognu da region opstane u evroligaškim okvirima.

- To nisu stvari koje mogu da komentarišem. Po meni, samo da je što više kvalitetnih utakmica, protivnika, trenera, igrača... Veći je izazov. Tako gledam na sve to. Nije lako doći u Beograd i igrati protiv večitih, takvih ekipa i budžeta, ali spremiš se, pronađeš neke stvari kojima probaš da iznenadiš i trudiš se da podigneš igru na viši nivo. Iz tog ugla mogu da budem zadovoljan nekim stvarima koje smo pokazali večeras - zaključio je trener Cibone.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.