DIREKTOR EVROLIGE PODIGAO NOVU BURU: "Sve Zvezdine zaostale isplate su REŠENE!"
Maršal Glikman na utakmici Partizan - Bajern, Foto: Aleksandar Djorovic / imago sportfotodienst / Profimedia

o čemu se onda radi?

DIREKTOR EVROLIGE PODIGAO NOVU BURU: "Sve Zvezdine zaostale isplate su REŠENE!"

Crvena zvezda osim na Sudu za sportsku arbitražu u Lozani na odluku o kazni može da se žali upravo Glikmanu

Objavljeno:

KK Crvena zvezda je kažnjen od strane Evrolige zabranom registrovanja novih igrača i trenera do 28. februara tekuće godine, a i novčano sa 25.000 evra.

Sve se desilo nedugo nakon angažmana Fakunda Kampaca koga Zvezda prvo nije mogla da registruje zbog privremene zabrane, a tek sada su se našli u problemu.

Fakundo Kampaco
foto: Starsport©

Kao jedan od razloga za drastičnu kaznu iz eltinog takmičenja su naveli zakasnele isplate crveno-belih prema igračima za prethodne, ali i ovu sezonu.

Izvršni direktor Evrolige Maršal Glikman je izašao u javnost i pričao o celom slučaju.

- Ovo je razočaravajuće jer uvek želimo najbolje igrače na terenu. Frustrirajuće je to što ozbiljni prekršaji pravila o finansijskoj stabilnosti i fer pleju od strane kluba onemogućavaju registraciju sjajnih igrača do kraja februara. Kao zvaničnici lige moramo da se postaramo da svi timovi poštuju ista pravila i to je razlog zbog čega su nezavisna regulatorna tela izdala ovakvu sankciju - napravio je uvod Amerikanac.

Onda je iznenadio jer je istakao da je Crvena zvezda svoje finansijske obaveze prema bivšim i sadašnjim igračima izmirila!

- Drago nam je da su sve zaostale isplate rešene, ali je bitno da Crvena zvezda ima istinsku posvećenost prema poštovanju svih pravila u budućnosti i ja verujem da to i jeste tako., kada se uzmu u obzir naši razgovori sa klubom - rekao je Glikman.

Crvena zvezda osim na Sudu za sportsku arbitražu u Lozani na odluku o kazni može da se žali upravo Glikmanu koji kao izvršni direktor takmičenja ima pravo da ukine suspenziju.

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.