JOKIĆ SRAMNO POKRADEN: U svim parametrima je bolji od Dončića, ali je NBA liga dala nagradu Luki!
Luka Dončić i Nikola Jokić, Foto: Profimedia

bruka

JOKIĆ SRAMNO POKRADEN: U svim parametrima je bolji od Dončića, ali je NBA liga dala nagradu Luki!

Luka je podbacio u prvom duelu sa Timbervulvsima kada je šutirao 29,4% iz igre i imao "samo" 19 poena, ali taj meč kao da je zanemeran

Objavljeno:

NBA liga početkom svake nedelje objavljuje najbolje u prethodnih sedam dana, a čudi da ta nagrada ovog puta nije otišla u ruke Nikole Jokića.

Iako je srpski centar igrao maestralno za Denver Nagetse i nije upisao nijedan poraz (skor 3-0), laureat u zapadnoj konferenciji za prethodnu nedelju je Luka Dončić.

Nikola Jović, Luka Dončić
foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Slovenac je u proseku postizao 31,5 poena uz šut iz igre 48,1%, devet asistencija i osam skokova, a njegov Dalas je u tih prethodnih sedam dana imao skor 3-1. Imali su dosta lake rivale, sve iz svoje konferencije: izgubili su od Minesote, pa im se revanširali, zatim je Dončić dao 50 poena u trijumfu nad Hjustonom da bi na kraju Mevsi slavili nad Lejkersima.

Luka je podbacio jedino u prvom duelu sa Timbervulvsima kada je šutirao 29,4% iz igre i imao "samo" 19 poena, ali taj meč kao da je zanemeran u izboru za MVP nedelje.

Sa druge strane, Jokić je u proseku imao 27,7 poena, 12 skokova i 13 asistencija u pobedama Nagetsa nad znatno jačim rivalima sa Zapada - Memfisom, Portlandom i Finiksom.

Na Istoku je proiznanje dobio fantastični Paskal Sijakam sa gotovo 39 poena, deset skokova i sedam asistencija u proseku u dresu Toronto Reptorsa.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.