ČIJI SU KOŠARKAŠI PLAĆENIJI, ZVEZDINI ILI PARTIZANOVI? Evo ko zapravo vodi u MILIONSKOJ TRCI!
Detalj sa poslednjeg derbija, Foto: Starsport©

ima se, može se

ČIJI SU KOŠARKAŠI PLAĆENIJI, ZVEZDINI ILI PARTIZANOVI? Evo ko zapravo vodi u MILIONSKOJ TRCI!

Videli smo vrhunac serije bombastičnih transfera Zvezde i Partizana u poslednje dve sezone, između kojih su se navijači, ali i uprave "večitih" pitali odakle komšijama novac za njih

Objavljeno: 13:21h

KK Crvena zvezda je dovođenjem Fakunda Kampaca na Mali Kalemegdan izazvao pravu pometnju i uzbuđenje među svojim navijačima, ali i iznenadio košarkašku javnost s obzirom na profil igrača koji je doveden.

Bio je to vrhunac serije bombastičnih transfera Zvezde i Partizana u poslednje dve sezone, između kojih su se navijači, ali i uprave "večitih" pitali odakle komšijama novac za njih.

Nebojša Čović, Ostoja Mijailović
foto: Starsport©

Novca u svakom slučaju ima, makar bilo i dugova, pa iako su možda uskraćeni za neke stvari od većeg životnog značaja, ti isti navijači bar mogu da gledaju vrhunske asove u dresu voljenog kluba i mnogo realnije nego ranije sanjaju veliki rezultat u Evroligi.

Mediji su se takođe bavili ovim transferima, a "Mocartsport" je napravio zanimljivu listu tri najplaćenija igrača u redovima crveno i crno-belih u prethodnim sezonama.

1. Prema njihovoj proceni, Fakundo Kampaco će zaraditi 1,500,000 evra od Zvezde i, očekivano, najplaćeniji je na ovoj listi.

Fakundo Kampaco, KK Crvena zvezda, Trening
foto: Starsport

2. Sledi ga bek Partizana (nekada Zvezde), Kevin Panter, koji ima godišnju platu od 1,200,000 evra.

KK Partizan, Kevin Panter
foto: Emilija Jovanović

3. Nikola Kalinić se leta 2021. u Zvezdu vratio za 1,000,000 evra po godini, ali se može reći i dase isplatio jer je odbranjena tripla kruna.

Nikola Kalinić
foto: Starsport©

4. Kalina je otišao već posle jedne sezone, ali je za istu platu stigao još jedan povratnik - Nemanja Nedović.

Nemanja Nedović, Košarka, KK Crvena zvezda
foto: Starsport

5. Vraćamo se strancima. Joanis Papapetru je veliko pojačanje Željka Obradovića za ovu sezonu, a da bi aktivirao otkupnu klauzulu u njegovom ugovoru sa Panatinaikosom, Partizan je morao da ponudi bar istu platu - 900,000 evra.

Joanis Papapetru, Janis Papapetru
foto: Starsport©

6. "Mocart" procenjuje da će i Zek Ledej u svojoj drugoj sezoni u crno-belom zaraditi 900,000 evra nakon što su ga Žoc, Ostoja Mijailović i Zoran Savić uspešno privoleli da 2021. iz Olimpije Milano, tada aktuelnog učesnika fajnal-fora Evrolige, pređe u Partizan.

Zek Ledej
foto: Starsport©

Para za igara mora biti, a za hleb će se narod snaći...

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.