VUJOŠEVIĆ SE OGLASIO PRED ISTORIJSKI DERBI: Ima SAVET za Obradovića - Zvezdu nije pratio, ali izdvaja DVA IMENA
Obradović i Vujošević, Foto: Starsport

stručna analiza!

VUJOŠEVIĆ SE OGLASIO PRED ISTORIJSKI DERBI: Ima SAVET za Obradovića - Zvezdu nije pratio, ali izdvaja DVA IMENA

Legendarni trener analizirao "večite"

Objavljeno: 16:52h

Košarkaši Partizana dočekuju ekipu Crvene zvezde u prvom ovosezonskom evroligaškom derbiju.

Crveno-beli su pobedili u ABA ligi, ali crno-beli se nadaju ogromnoj podršci u "Areni" i drugačijem ishodu.

Bivši trener i legenda Partizana, Duško Vujošević je u razgovoru za "Sportklub" detaljno analizirao "večite".

Po njegovim rečima crno-beli imaju individualni učinak na svojoj strani, ali će na jednom segmentu igre morati da porade.

Duško Vujošević
Duško Vujoševićfoto: Marko Đoković

- Partizan ima sastav sa individualnim talentom u napadu. Zvezda im je u poslednjem duelu napravila neku vrstu iznenađenja u smislu koliko je dana pre toga sa ekipom bio Ivanović. Dobro su spremili udvajanje na lou post poziciji, usmeravanje ka autu i udvajanje sa čeone linije. Na taj način su odbranili reket maksimalno dobro, ne samo protiv centara, nego i spoljnih igrača koji su se postavljali na poziciju centra. Ali, u Areni to sigurno neće biti iznenađenje. Crveno-beli su prošli put na taj način udaljili Partizan od koša, sveli ga na mnogo šuteva za tri i zatvorili prostor od tri sekunde, ali ovaj put im to neće uspeti. Obe ekipe imaju velike trenere i ono što je možda zahtevalo pripremu pred tu utakmicu, ne reakciju sa klupe koja sigurno nije izostala, ovaj put će i ta priprema biti takva da ćemo videti dalje nadmudrivanje trenera- rekao je Duško Vujošević za "Sportklub" i nastavio:

Zvezda - Partizan
Zvezda - Partizanfoto: Starsport

- Partizan je u nekim evroligaškim mečevima, onog momenta kada se spusti u stav, odigrao jako dobru odbranu, u određenom periodu dolazio do lopte, a onda je koristio u napadu. A tamo ima talenat, što bi rekli, dosta njih ima koševe u rukama. Ponekad se svedu na jednog, dvojicu i šut za tri poena. Mogli bi više da odigraju unutra, da razviju unutrašnju igru kao i večiti rival. Jer, centri koji ne primaju dovoljno, onda ne igraju dovoljno ni sa povratnom loptom. To Željko (Obradović) zna. Kada se izazove veći broj lopti prema centrima i kada odigraju sa povratnom loptom, to će provocirati igru posle povratne lopte centra.

Zaključak je jasan...

- Onda bi i tu dobili kvalitet, ali ono osnovno, moraju da se koncentrišu na odbranu. Titule se osvajaju odbranom, jakom, ne na mahove, već svih 40 minuta. Siguran sam da će to da se dovede do nekog stepena. Zvezdu sam, iskreno, mnogo manje pratio. Ali imaju jako dobrih pojedinaca, kao Vildosa. Dok je Dobrić tip igrača po mom ukusu, radan, dobar u odbrani, solidnog šuta, sa dosta trčanja… Nedović je stavljen u funkciju tima - rekao je Vujošević.

(Espreso/Sportklub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.