ŠTA SE S NJIMA DESILO? Gde su i šta rade Zvezdini igrači koji su osvojili Evroligu? (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube/EUROLEAGUE BASKETBALL

Pronašli smo ih

ŠTA SE S NJIMA DESILO? Gde su i šta rade Zvezdini igrači koji su osvojili Evroligu? (VIDEO)

Mnogi su zaboravili da su crveno-beli imali jednu izuzetno talentovanu generaciju koja je trijumfovala na fajnal-ejtu Evrolige 2014. godine
Objavljeno:

Vojislav Stojanović

MVP završnog turnira u Milanu i momak o kome se najviše pisalo od svih. Prvo je odbio da potpiše profesionalni ugovor sa Zvezdom, a onda otišao u italijansku Orlandinu. Crveno-beli su za ceo taj kurcšlus okrivili igračevog menadžera i bivšeg proslavljenog reprezentatitvca Zorana Savića.

U finišu prošle sezone je doživeo tešku povredu skočnog zgloba, ali se ove godine vratio u tim i zaigrao na mnogo višem nivou o čemu svedoči i trojka za pobedu u poslednjim sekundama prošlog vikenda.

Nikola Rakićević

Najmlađi iz tog tima pošto je rođen 1998. godine, ali je bio jedan od najboljih u finalu protiv Real Madrida. Ogroman potencijal je pokazao kada je bio i član idealne petorke Svetskog prvenstva za igrače do 17 godina.

Otišao je na Bafalo univerzitet u SAD i tamo ove godine ima procenat šuta za tri poena od 40 odsto. Inače, bio je među odabranim učesnicima kampa "Košarka bez granica" i učio od najvećih NBA zvezda.

Bratislav Jeković

Nije dobio nikakvu priliku u Zvezdi i FMP-u, pa je prošlog leta postao član Mladosti Admiral sa kojom igra u KLS. Ove godine ima prosek od 4,5 poena po utakmici.

Aleksa Radanov

Među prvima je dobio priliku u seniorskom timu i to sa svega 17 godina kada je zaigrao na meču protiv Metalca. I dalje je ipak na kaljenju u FMP-u sa kojim stiče iskustvo igrajući u ABA ligi. Igra osam i po minuta u proseku i postiže 2,5 poena.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.