DONČIĆ REŠETAO PA ČUDESNOM TROJKOM SLOMIO KLIPERSE! Kingsi postavili REKORD sezone protiv Durentovih Netsa (VIDEO)
Luka Dončić, Foto: TOM PENNINGTON / Getty images / Profimedia

nba

DONČIĆ REŠETAO PA ČUDESNOM TROJKOM SLOMIO KLIPERSE! Kingsi postavili REKORD sezone protiv Durentovih Netsa (VIDEO)

Nema sumnje da je Luka jedan od glavnih, ako ne i glavni kandidat za titulu MVP-ja NBA lige

Objavljeno: 09:44h

Luka Dončić je malo zastao, imao "samo" dvadesetak poena na dva meča zaredom, kako je sam rekao, verovatno zbog umora, ali se brzo vratio u prepoznatljiv ritam, a sinoć je sem zatrpavanja protivničkog koša uspeo i u onome što je promašivao dva puta ove sezone - šutu trojke za pobedu, doduše ne sa zvukom sirene, ali prelomnu.

U noći između utorka i srede Slovenac je dao 35 poena Los Anđeles Klipersima, u pobedi svog Dalasa rezultatom 103:101 i tako je na 11 od 13 mečeva zabeležio više od 30 poena.

Pritom je dodao 11 skokova i pet asistencija, kao i neverovatnu trojku na 28 sekundi do kraja. Naime, Dalas je vodio sa 99:98 kada je Luka spasio jednu loptu da ne izađe u aut, a onda je munjevitom reakcijom šutirao i pogodio za u tom trenutku velikih +4.

Kako Dončić igra od početka sezone, a trenutno je na 34.4 poena, 8.8 skokova i 7.8 asistencija po meču, nema sumnje da je jedan od glavnih, ako ne i glavni kandidat za titulu MVP-ja NBA lige.

Dorijan Fini-Smit mu je pomogao sa 21 poenom, dok su dvocifreni u redovima Mevsa bili još Spenser Dinvidi sa 16, Kristijan Vud sa 15 i Redži Bulok sa 13 ubačenih poena.

Kada je u pitanju ekipa Klipersa, "srpski zet" Pol Džordž je ubacio 23 poena - dok je jedan manje imao Francuz Nikola Batum. Markus Moris je stao na 18, a 17 je zabeležio Džon Vol.

Poenterski rekord sezone je zabeležen u Sakramentu gde su Kingsi dali Bruklinu čak 153 poena i upisali četvrtu pobedu zaredom.

Terens Dejvis je bio najefikasniji kod domaćina sa 31 poenom.

Navijači Netsa su sve besniji jer njihov prebogati tim predvođen Kevinom Durentom (27 poena) ne da ne igra dobro već se bruka.

Rezultati:

Nju Orleans - Memfis 113:102

Dalas - L.A. Klipers 103:101

Juta - Njujork 111:118

Portland - San Antonio 117:110

Sakramento - Bruklin 153:121

Standings provided by Sofascore

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.