ŽELIMO DA ZABELEŽIMO JOŠ JEDNU POBEDU: Obradović zadovoljan moralom i samopouzdanjem u njegovom timu!
Željko Obradović, Foto: Starsport©

ohrabrujuće

ŽELIMO DA ZABELEŽIMO JOŠ JEDNU POBEDU: Obradović zadovoljan moralom i samopouzdanjem u njegovom timu!

Govori se i o dobrim i o lošim stvarima

Objavljeno: 20:00h

Trener Partizana Željko Obradović izjavio je pred meč protiv Žalgirisa da je rival iz Litvanije agresivan.

On je dodao da će njegovi igrači morati da se spreme kako bi odgovorili na takav stil igre.

Crno-beli u meč ulaze sa pobedom i tri poraza, dok gosti imaju skor 2-2.

- Nadamo se da ćemo ponovo da imamo atmosferu kakvu smo imali u prve dve utakmice, što je ekipi izuzetno važno. Svima nama, naravno. Kroz našu analizu smo videli da igramo protiv tima koji je izuzetno agresivan, pre svega odbrambeno i iz te odbrane žele da trče i da se oslanjaju na igru u tranziciji. Za sve to moramo da se pripremimo. Posle toga, dolazi ono po čemu su najbolji u Evroligi, a to je ofanzivni skok. Poslednje dve utakmice u Evroligi koje smo skautirali, pokazuju da su tim koji pri negativnom rezultatu zna da reaguje dobro, zbog čega su uspeli da pobede i Barselonu i Bolonju. Utakmica zahteva maksimalnu koncentraciju, pripremu i da probamo da odigramo na nivou kako smo to radili u poslednjim utakmicama - izjavio je Obradović uoči treninga u Štark areni.

Partizan i dalje neće moći da računa na povređene Aleksu Avramovića i Alena Smailagića.

- Svi su zdravi. Oko Alekse i Alena nema nikakvih novosti. Voleo bih strašno da se što pre vrate i znam da su oni nestrpljivi, ali ja nisam adresa za ta pitanja. Tu je doktorski štab, doktori specijalisti koji se bave njima. Imajte u vidu da onog trenutka kada budu dobili dozvolu da treniraju, da će da bude potrebno vremena da se vrate, prvo da budu u situaciji da treniraju s timom, a posle tek evenutalno i da mu pomognu - rekao je trener kluba iz Humske.

Željko Obradović
foto: Starsport©

Obradović je poručio da su moral i samopouzdanje u njegovom timu na visokom nivou.

- Mi smo igrali sa samopouzdanjem i prethodne utakmice. Njima sam posle Milana rekao i istakao dobre stvari. Mislim da ih je bilo dosta. Kao što je protiv Mornara bilo loših. Govori se i o dobrim i o lošim stvarima. Moral ekipe je na zavidnom nivou. Imajte u vidu da ovog meseca imamo 10 utakmica, vec u sledećem sa tim nekim ''prozorima'' je devet, a od tih imamo samo dve kod kuće. Takav je raspored, nemamo razloga da se žalimo i da previše razmišljamo o tome. To znači samo jednu stvar... Koncentracija, energija, želja… Tako želimo da ekipa izađe sutra uveče, da sa time zabeležimo još jednu pobedu u Evroligi - rekao je on.

Utakmica petog kola Evrolige između Partizana i Žalgirisa igra se u četvrtak u 20.30 u Štark areni.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.