OBRADOVIĆ ZNA RAZLOGE PORAZA OD ALBE: Trofejni stručnjak ima samo jedno da zameri svojim igračima!
Željko Obradović, Foto: Printscreen/Sport Klub

smiren

OBRADOVIĆ ZNA RAZLOGE PORAZA OD ALBE: Trofejni stručnjak ima samo jedno da zameri svojim igračima!

Čestitke Albi, bila je fantastična atmosfera

Objavljeno: 23:06h

Košarkaši Partizana doživeli su poraz od Albe na otvaranju Evrolige, a Željko Obradović je neposredno po završetku meča prokomentarisao sam duel.

Trofejni stručnjak je na jednom detalju naročito zamerio svojim izabranicima.

- Čestitke Albi, bila je fantastična atmosfera. Igrali su odličnu košarku od početka do kraja, sa veoma jasnim idejama. Igrali su kao tim, delili su loptu i imali su 31 asistenciju. Bez dileme, prva četvrtina je bila ključ za ovu utakmicu. Nametnuli su svoj ritam i sve je bilo lagano za njih posle toga - kaže Obradović, pa dodaje:

- Ovo je za nas bila prva utakmica u Evroligi posle dugo vremena. Tek je početak takmičenja i moramo napredovati. Igrali smo protiv odlične ekipe, to sam rekao i pre meča. Igraju dugo zajedno, kažnjavaju sve prepuste. Jedinu zamerku koju imam prema timu je to što smo imali samo jedan faul u drugoj četvrtini. To je nemoguće ako se želiš boriti i ostati u utakmici. Primili smo 28 poena u tom periodu i to je nešto o čemu trebamo raspraviti -

- Njihova brzina u napadu je bila veoma dobra. Imaju igrače koji razumeju igru, a do izražaja sigurno dolazi to što nekoliko sezona igraju svi zajedno. Pripremali smo se na to da će posle ofanzivnih skokova uvek šutirati za tri poena. Pričali smo o tome, a imali su konstantno prednost pod našim košem. Naših 17 defanzivnih skokova prema njihovih 14 ofanzivnih sve govori. To je nemoguće da se desi - zaključio je Obradović.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.