EVROLIGA STARTOVALA SILOVITO! Braun nastavio DOMINACIJU - Radonjić bez sreće u završnici, Srbi se nisu proslavili!
Asvel - Olimpija, Foto: Stephane Pillaud / Panoramic / Profimedia

1. KOLO EVROLIGE

EVROLIGA STARTOVALA SILOVITO! Braun nastavio DOMINACIJU - Radonjić bez sreće u završnici, Srbi se nisu proslavili!

Baskonija pobedila pred Partizan

Objavljeno: 14:44h

Pobede u prvom kolu Evrolige ostvarile su ekipe Real Madrida, Olimpije iz Milana, Makabija, Fenerbahčea i Baskonije.

Košarkaši Real Madrida posle drame su u prvoj završenoj utakmici nove sezone Evrolige pobedili Panatinaikos, rezultatom 71:68.

Najbolji kod pobednika bio je Valter Tavares koji je imao 14 poena bez promašaja (6/6), uz četiri skoka i tri blokade, dok ga je najbolje pratio pomenuti Musa sa 13 poena i tri asistencije.

Košarkaši Makabija iz Tel Aviva pobedili su Žalgiris na domaćem terenu rezultatom 84:83 u prvom kolu Evrolige, dok je pobedu protiv Asvela ostvario Armani.

Makabi je u ovaj meč ušao kao apsolutni favorit, ali je na kraju viđena prava drama.

Domaćin je početkom četvrte četvrtine imao čak 11 poena prednosti, ali je litvanski tim uspeo da se u potpunosti vrati u meč i čak povede sa 83:82 na minut i po do kraja.

Lorenzo Braun je predvodio svoj tim sa 13 poena i čak 11 asistencija, a pratili su ga Bonzi Kolson sa 16 i Aleks Pojtres sa 12 poena.

Kod gostiju Kinan Evans je ubacio 17 poena, Kevarijus Hejs je imao 16, a Tomas Dimša 13.

Iznenađenje je uspeo da izbegne Armani, koji je na gostovanju savladao Asvel sa 69:62.

Bili Beron bio najefikasniji sa 18 poena, uz četiri skoka i pet asistencija, a sjajno ga je pratio Nikolo Meli sa 16 poena i četiri uhvaćene lopte.

Na drugoj strani istakao se de Kolo sa 18 poena, pet skokova, četiri asistencije i dve ukradene lopte. Dejvid Lajti je ubacio 12, dok su po 11 poena imali Jusufa Fol i Džona Metjuz.

Košarkaši Fenerbahčea pobedili su Bajern u Minhenu rezultatom 74:62 u prvom kolu Evrolige, dok je Baskonija ostvarila pomalo neočekivani trijumf pred Partizan.

Fener je uspeo lako da izađe na kraj sa protivnikom uprkos tome što im je ovo bio prvi evroligaški meč sa novim trenerom i značajno promenjenim sastavom.

Dvocifrena razlika viđena je već u prvom poluvremenu, a u trećoj četvrtini nastavila je da raste. Nekako je nemački tim uspeo da izbegne blamažu.

Srpski igrači se nisu proslavili u ovom meču i postigli su ukupno 10 poena: Kod pobednika Marko Gudurić je ubacio šest uz pet asistencija, a kod gubitnika su Vladimir Lučić i Ognjen Jaramaz imali po dva uz po tri skoka.

Itudisovu ekipu predvodio je Toni Džekiri sa 15 poena i šest skokova. Nik Kalates je imao 12 poena, četiri skoka i pet asistencija, dok je 11 poena ubaico Najdžel Hejs-Dejvis.

Na drugoj strani istakao se Otelo Hanter sa 18 poena i osam uhvaćenih lopti. Nik Vajler-Beb je imao 12, a Andreas Obst deset poena.

U poslednjem duelu odigranom u četvrtak Baskonija je na gostovanju iznenadila Valensiju i zabeležila trijumf od 81:71.

U pobedničkom sastavu istakao se Estonac Maik Kotsar sa 21 poenom, devet skokova i četiri asistencije.

Rokas Gedraitis je ubacio 19 poena uz sedam uhvaćenih lopti, dok je sjajan bio i Darijus Tompson sa osam poena, pet skokova i 11 uspešnih dodavanja.

Kod poraženih Jasiel Rivero je imao 14 poena, Klemen Prepelič je dodao 12, a Bojan Dubljević je imao čitavih 0.

Baskonija sada 14. oktobra dočekuje Partizan, dok Valensija istog dana kod kuće igra sa Asvelom.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.