5 najboljih timova Zvezde u istoriji: Da li je ovaj Radonjićev tim najjači koji su crveno-beli ikada imali! (VIDEO) (ANKETA)
Foto: Saša Pavlić Koky/Youtube/Dado Đilas

Pitamo vas

5 najboljih timova Zvezde u istoriji: Da li je ovaj Radonjićev tim najjači koji su crveno-beli ikada imali! (VIDEO) (ANKETA)

Odabrali smo pet generacija kluba sa Malog Kalemegdana koje su obeležile svoju eru
Objavljeno: 23:02h

1. KK CRVENA ZVEZDA 1973/1974

Delije ni u snu nisu očekivale da će baš OD NJEGA stići ovako velike reči o Zvezdinoj igri!

Tim crveno-belih koji je doneo prvi i za sada jedini međunarodni trofej na Mali Kalemegdan, bio je u svoje vreme jedan od najjačih u Evropi.

EKSTAZA U BEOGRADU! Sve je eksplodiralo posle ogromnog uspeha košarkaša Zvezde! (VIDEO)

Ekipa koju je te sezone sa klupe predvodio profesor Aleksandar Nikolić, jedan od najvećih košarkaških stručnjaka u istoriji osvojio je Kup pobednika evropskih kupova. Crveno-beli su tada na putu do trofeja srušili CSKA iz Sofije, Saklu iz Italije, Estudijantes i u finalu čehoslovačku Zbrojovku.

Niko, ali baš niko nije očekivao ovakvu reakciju LJUBIMCA GROBARA posle velikog trijumfa Zvezde! (FOTO)

Pored toga te sezone je zauzeto treće mesto u prvenstvu Jugoslavije, a u Kupu je zabeležen poraz u finalu od Jugoplastike.

Ekipu su činili: Goran Rakočević, Zoran Lazarević, Ivan Sarjanović, Ljubomir Žugić, Dragan Kapičić, Ljubodrag Duci Simonović, Dragiša Vučinić, Dragoje Jovašević, Zoran Moka Slavnić, Radivoje Živković, Zoran Latifić i Božidar Pešić.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.