DA LI JE JOKIĆ TRAŽIO POSEBAN TRETMAN U REPREZENTACIJI? Saigrači sve OTKRILI!
Nikola Jokić, Foto: Starsport

CELA SRBIJA TREBA OVO DA ZNA

DA LI JE JOKIĆ TRAŽIO POSEBAN TRETMAN U REPREZENTACIJI? Saigrači sve OTKRILI!

Gudurić i Ristić govorili o ponašanju Nikole Jokića tokom igara za reprezentaciju

Objavljeno: 16:46h

Srbija je na Eurobasketu doživela neuspeh i ispala u osmini finala od Italije, iako je u timu imala dvostrukog MVP-ja NBA lige.

Jokićevi saigrači iz reprezentacije su oduševljeni njegovim ponašanjem i skromnošću.

Tako je Marko Gudurić tokom medijskog dana Fenerbahčea pred početak nove sezone u Evroligi govorio i o Jokiću kao kolegi iz tima.

- Jokić je neverovatan momak. Tako je normalan, prirodan i spontan. To isto govorim svojim prijateljima kada me pitaju za njega, ali oni mi ne veruju, misle da se šalim. On je savršen saigrač, porodičan čovek i zabavan lik. Dobro je biti u njegovoj blizini, priča šuter turskog šampiona i bivši igrač Crvene zvezde.

Marko Gudurić
Marko Gudurićfoto: Emilija Jovanović

- Što se tiče terena, o tome ne treba puno ni pričati. Kao što svi koji prate košarku znaju, njegov koeficijent inteligencije je na drugom nivou. On sve čini boljim, a igru mnogo lakšom za nas, dodao je Gudurić u razgovoru za Eurohoops.

Slično iskustvo iz državnog tima je u Španiju poneo i Dušan Ristić, koji je u intervjuu za Sportal takođe oduševljeno pričao o igranju sa dvostrukim uzastopnim MVP-om.

- Ne znam da li ljudi to znaju, ali Nikola nije tražio poseban tretman iako je velika, svetska zvezda. Kaže da je bio najspremniji ikad u svom životu, što je sam pričao, radio je posvećeno svih mesec i po dana. Ja sam puno naučio od njega lično za vreme provedeno u državnom timu. Bio je lider primerom, odnosom, ponašanjem. Želeo je uspeh, iskreno i bio posvećen maksimalno, priča Ristić.

Dušan Ristić
Dušan Ristićfoto: KSS

On je Nikolu video kao istinskog lidera tima.

- Moje neko mišljenje je da je on lider koji će da bude glasan, ono što u Americi zovu "vocal leader". On je lider koji vodi ekipu svojim pozitivnim primerom. Daću ti jedan primer za to. Uvek smo posle utakmice pred slobodan dan išli u teretanu sa njim, jer on tako radi u NBA. I ja sam to počeo da praktikujem. I na terenu, kada možda i nenamerno da neki savet on time pokazuje da je lider. Naravno, kad je teško, kad se lomi, zna se gde ide lopta i ko može da postigne koš - rekao je Ristić.

(Espreso/Sportal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.