ESPRESO ANKETA: Vi ste izglasali ko je najzaslužniji za ovogodišnje rezultate Zvezde! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Espreso Sport

Recite nam vaše mišljenje

ESPRESO ANKETA: Vi ste izglasali ko je najzaslužniji za ovogodišnje rezultate Zvezde! (VIDEO)

Crveno-beli igraju zaista iznad svih očekivanja, a mi vas pitamo ko ima najviše zasluga u tome?
Objavljeno: 16:45h

Crvena zvezda ove sezone ostvaruje rezultate i ređa pobede koje se niko ni od najoptimističnijih njenih navijača nije usudio da prognozira pred početak sezone.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Crveno-beli su neporaženi u ABA ligi, a u Evroligi su u seriji od šest uzastopnih trijumfa i to nad velikanima poput Reala, Makabija, Fenerbahčea, a u utorak uveče je pao i jedan od najboljih timova, Baskonija, usred Vitorije.

foto: Filip Plavčić

TOP 8 deluje nikad bliže, ali je GOLGOTA pred Crvenom zvezdom! (FOTO) (VIDEO)

S obzirom na skor koji imaju u najjačem evropskom takmičenju 11-8 plasman u četvrtfinale, koji niko nije prognozirao, sada izgleda vrlo vrlo realno i blizu.

Ukoliko uđu među 8 najboljih timova u Evroligi, jasno je da bi crveno-belih ostvarili neverovatan uspeh s obzirom na budžet kojim raspolažu u odnosu na mnogo bogatije druge ekipe, od kojih su se mnoge već sada oprostile od tog sna.

PAO JOŠ JEDAN REKORD: Od kada Zvezda igra Evroligu ovo se nikada nije dogodilo!

foto: Fonet

Normalno, postavlja se pitanje ko je najzaslužniji za te sjajne rezultate i to je upravo naše pitanje u anketi za vas.

Video Zvezdu protiv Baskonije i rekao: Moja želja je samo jedna! (FOTO)

Kao normalan i prvi izbor se nameće sam po sebi Dejan Radonjić, koji je doveo odbranu maltene do perfekcije, u napadu se tačno zna koje se akcije igraju i ko šta radi i uspeo je u onome što su mu ranije mnogi zamerali - smirio je ekipu u neizvesnim završnicama koje sada maltene po običaju dobija njegov tim.

foto: Beta/Branislav Božić

MEGAHIT! Simonović je davao izjavu posle utakmice, a onda ga je španska novinarka ODUŠEVILA jednim gestom! (VIDEO)

Sa druge strane, ne bi trebalo zaboraviti da kada je on bio najviše kritikovan, konstantno je imao poverenje predsednika kluba, Nebojše Čovića, koji je svaki put javno stao uz njega i poručivao da nema nameru da ga otpusti i te tako pokazivao da ima vere u njega. Zato i on ima udela u ovom uspehu.

Umesto da odmaraju, Zvezdini košarkaši su morali ovako da se ZLOPATE! (FOTO)

foto: Beta/Branislav Božić

Treći čovek koji sigurno ima ogromne zasluge jeste Marko Simonović, koji igra verovatno najbolju sezonu u karijeri. Ubitačni crveno-beli snajperista svojim trojkama ruši moral protivnicima, a navijače raspaljuje do maksimuma svojim zakucavanjima.

Reprezentativno krilo srpskog šampiona prosečno postiže 13,1 poena po meču, uz šut za tri od 45,7%, a na sve to ima i 3,3 skoka po utakmici.

I na kraju da ne zaboravimo da pomenemo pojačanja, koja su bila prava i u skladu sa mogućnostima, a koja su pronašla svoju ulogu u timu.

Vraćen je Čarls Dženkins koji je najbolji kradljivac Evrolige sa 2,1 ukradenom loptom po meču. Sumnjalo se u Ognjena Kuzmića, a on je sada jedan od lidera tima i treći skakač takmičenja sa 7,89 skokova po utakmici. Nejt Volters se sjajno uklopio kao rezervni plejmejker, a novopridošli Dion Tompson pokazao je u nekoliko navrata da će tek biti pravo pojačanje, baš kao što to jeste još jedan povratnik Milko Bjelica.

Naše glasanje je završeno, a vi ste može se reći iočekivano izglasali da je najzaslužniji za uspehe crveno-belih, Dejan Radonjić, koji je u našoj anketi dobio 314 glasova.

Na drugom mestu je Nebojša Čović sa 44, na trećem Marko Simonović sa 28 i pojačanja su dobila 18 glasova.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.