JARAMAZ PRISEBAN POSLE SJAJNE PARTIJE PROTIV GRČKE: Idemo korak po korak, imamo važnu utakmicu protiv Turaka!
Ognjen Jaramaz, Foto: Starsport©

na mestu

JARAMAZ PRISEBAN POSLE SJAJNE PARTIJE PROTIV GRČKE: Idemo korak po korak, imamo važnu utakmicu protiv Turaka!

Za samopouzdanje je veoma važno, jer pobediti reprezentaciju Grčke koja je jedna od najboljih reprezentacija na predstojećem prvenstvu

Objavljeno:

Košarkaška reprezentacija Srbije savladala je Grčku sa 100:94 u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Srpski košarkaš Ognjen Jaramaz rekao je da je bio svestan situacije i preuzeo veću odgovornost na meču protiv Grčke, kao i da pobeda utiče na samopouzdanje igrača.

- Sama utakmica je bila važna za nas i motivacija nije izostajala sama po sebi. Kada se Vasa (Micić) povredio nažalost, ostali smo sa skraćenom rotacijom i okolnosti su bile takve da sam morao da preuzmem veću odgovornost nego što je to bilo u utakmicama ranije do sada - rekao je Jaramaz na konferenciji za medije.

- Postao sam svestan momenta da smo izgubili jednog veoma važnog igrača, veoma važnog igrača, jednog od najvažnijih igrača za ovu utakmicu i da moram da uradim nešto koliko toliko nadomestim njegov izostanak - dodao je on.

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je u "Beogradskoj areni" posle produžetka selekciju Grčke sa 100:94, u prvom kolu druge runde kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2023.

Nikola Jokić, Ognjen Jaramaz
foto: @Starsport/Srđan Stevanović

Srbija sada u Grupi I zauzima četvrto mesto sa dve pobede i tri poraza.

Košarkaš Bajerna rekao je da treba ići "korak po korak" i razmišljati o sledećoj utakmici.

- Idemo korak po korak, prvo ajde da vidimo ovu važnu utakmicu protiv Turske, a onda ide i to prvenstvo (Evropsko prvenstvo) i nadam se da ćemo se boriti za medalju i da ćemo otići do kraja. Lep je osećaj kada sam u prilici da igram, radim, da živim nešto o čemu sam ranije maštao. Naravno daleko je medalja, daleko je uspeh i treba da se usresredimo na ove kvalifikacije - istakao je on.

Jaramaz je dodao da pobeda po prirodi stvari zbližava igrače, ali da ih je zbližila i situacija sa povredom Micića, koji nije igrao drugo poluvreme.

- Za samopouzdanje je veoma važno, jer pobediti reprezentaciju Grčke koja je jedna od najboljih reprezentacija na predstojećem prvenstvu je podstrek i definitvno utiče na podizanje samopouzdanja, postajemo svesni našeg kvaliteta, iako smo već uveliko svesni, ali dobijamo potvrdu da smo zaista dobri - zaključio je Jaramaz.

Srbija naredni meč u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo igra na gostovanju protiv Turske, u nedelju od 19.00.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.