ZVUČI LAKO, ALI NJEMU NIJE: Dobiće preko 200 MILIONA dolara ako se ne ugoji preko 134 kilograma!
Zajon Vilijamson u duelu sa Bobanom Marjanovićem, Foto: Profimedia

klauzula

ZVUČI LAKO, ALI NJEMU NIJE: Dobiće preko 200 MILIONA dolara ako se ne ugoji preko 134 kilograma!

Sjajni krilni centar je uvek bio krupniji, a propustio je kompletnu prošlu sezonu zbog povrede stopala

Objavljeno:

Prvi pik sa NBA drafta 2019. godoine, Zajon Vilijamson, potpisao je novi petogodišnji ugovor s Nju Orleansom.

Ovaj 22-godišnjak će dobiti193 miliona dolara u tom periodu, a cifra bi se mogla povećati na 231 milion dolara isključivo ako Zajon ispuni određene obaveze.

Jedna od njih je održavanje kilaže. Novinar Pelikansa Kristijan Klark otkriva kako je u ugovor uključena posebna klauzula po kojoj će Vilijamson izgubiti popriličan iznos novca ako opet pretera s kilažom.

Navodno, njegova težina ne sme da pređe 134 kilograma. Ako se to desi ostaće bez miliona dolara pa se pretpostavlja da se zbog ove klauzule Zajon neće opet previše opustiti. Vilijamson je visok 198 cm a po podacima kluba trenutno ima 129 kg.

Sjajni krilni centar je uvek bio krupniji, a propustio je kompletnu prošlu sezonu zbog povrede stopala. Potom su se pojavile fotografije njegovog šokantnog izgleda i navodno je imao oko 150 kilograma u jednom trenutku.

Ipak, nedavno se pojavio snimak s treninga koji pokazuje da se ipak "stesao" u međuvremenu i da je u solidnoj formi pa će Pelikani imati veliko pojačanje u novoj sezoni.

Još se čeka da Vilijamson ispuni svoj veliki potencijal. U NBA karijeri je u prve tri sezone obeležene povredama odigrao 85 utakmica i na proseku je od odličnih 25.7 poena i sedam skokova po meču.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.