ŠOK NA NBA DRAFTU! Italijan potpuno neočekivano završio kao prvi pik! (VIDEO)
Silveri Bankero, Foto: Profimedia

au!

ŠOK NA NBA DRAFTU! Italijan potpuno neočekivano završio kao prvi pik! (VIDEO)

Umesto Džabarija Smita, Paolo Bankero

Objavljeno: 09:47h

Srpski košarkaš Nikola Jović je izabran kao 27. pik na drraftu, dok su čelnici Orlanda izveli su neočekivan potez na ovogodišnjem NBA draftu i umesto već viđenog izbora Džabarija Smita odlučili su da uzmu Paola Bankera kao prvog pika!

Bankero je momak koji je rođen u SAD, ali će u nekoj bliskoj budućnosti najverovatnije nastupati za Italiju s obzirom na to da mu je otac iz te zemlje.

Dolazi sa Djuk Univerziteta, igra na poziciji krilnog centra i prethodne sezone je beležio 17,2 poena i 7,8 skokova u proseku na 39 utakmica koliko je igrao.

- Ne znam šta da kažem. Želeo sam da budem u NBA, ali nisam znao da ću završiti baš ovde - aludirao je Bankero na to što je izabran kao prvi pik:

- Planiram da donesem sve što imam u Orlando. Samo pobednički način razmišljanja je pravi način. Spreman sam da krenem u rad sa momcima. Veoma sam uzbuđen, ovo je jedan od najlepših trenutaka u mom životu.

Čet Holmgren je izabran od strane Oklahome kao drugi pik i igraće sa srpskim košarkašem Aleksejem Pokuševskim sledeće sezone, dok je treći pik pomenuti Džabari Smit koji je otišao u Hjuston.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.