ZA BERTANSA ODMORA NEMA: Bivši košarkaš Partizana se punom parom sprema za duel protiv Srbije!
Davis Bertans, Foto: AP

profesionalac

ZA BERTANSA ODMORA NEMA: Bivši košarkaš Partizana se punom parom sprema za duel protiv Srbije!

Posle četiri kola Srbija i Letonija dele prvo mesto u grupi sa skorom 3-1

Objavljeno:

Košarkaška reprezentacija Letonije, s kojom Srbija igra u Rigi 30. juna u peretposlednjem kolu prve faze kvalifikacija za Svetski kup, počela je ove nedelje volonterske individualne treninge, a od prvog dana sa timom radi i nekadašnji internacionalac Partizana i sada as Dalasa Davis Bertans.

Na treninzima koje vode Martinš Tis, Kristaps Zeids i Oskars Ernšteins učestvuju još iskusni igrači Klavs Čavars, Rihards Lomažs, Martinš Laksa, Toms Leimanis i Roberts Stumbris, kao i nekolicina mladih košarkaša - Karlis Šilinš, Roberts Berzinš, Anrijs Miška, Davids Viksne, Edvards Mežulis, Frensis Lacis, Karlis Žunda, Oskars Hlebovickis i Reinis Avotinš.

Početkom sledeće nedelje treninge će preuzeti selektor Luka Banti, ali će zvaničane pripreme za duele u junsko-julskom 'prozoru' FIBA sa Srbijom i u slovačkim Levicama (3. jul) početi 16. juna.

Davis Bertans
foto: EPA/Erik S Lesser

Posle četiri kola Srbija i Letonija dele prvo mesto u grupi sa skorom 3-1. U drugu fazu se plasirala i trećeplasirana Belgija (2-2), dok je Slovačka bez pobede. U završnoj rundi kvalifikacija za Mundobasket u koju će se preneti učinak iz međusobnih mečeva, tri pomenute ekipe igraće po dvokružnom bod sistemu sa tri prvoplasirane reprezentacije iz grupe B (Grčka, Turska i Velika Britanija).

Tri prvoplasirana tima izvadiće vizu za Svetski kup 2023.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.