NIKAD ISKRENIJI PEKOVIĆ: Da nije bilo mog novca, Partizan bi propao! Ja sam odlučio da ručam sa Čovićem!
Foto: Filip Plavčić

pravo u centar!

NIKAD ISKRENIJI PEKOVIĆ: Da nije bilo mog novca, Partizan bi propao! Ja sam odlučio da ručam sa Čovićem!

Peković je u intervjuu za Blic, koji je uradio Vladan Tegeltija izneo svoje utiske o svemu urađenom u proteklom periodu
Objavljeno:
foto: Saša Pavlić Koky

Do jula smo slušali kako će Partizan na sudu braniti pravo da igra Evrokup. A onda je promena u avgustu, na stranu FIBA, izazvala negativne reakcije?

- Normalno da bih voleo da igramo Evroligu. Ali realno, sa ovim budžetom, mi bismo tamo bili topovsko meso, što svi znamo. Trudili smo se prvo da napravimo respektabilan tim pre svega za ABA ligu. Za FIBA Ligu šampiona smo se opredelili iz razloga koje smo već izneli. Bili smo pritiskani od strane Saveza, gde smo jednostavno morali da popustimo. Drago mi je što je za predsednika KSS izabran Saša Danilović. Znamo koliki je on prijatelj Partizana i svih nas koji smo sada u klubu. Trudićemo se da imamo normalnu komunikaciju, kao što trenutno imamo.

Da li je Partizan odlaskom u FIBA, zatvorio sebi vrata EKA?

- Mislim da ne. Partizan je tim koji je u poslednjoj deceniji napravio toliko uspeha u Evroligi, i ja se nadam da će ih još biti. Radimo na tome da se vratimo na staze stare slave. Normalno, mi možemo opet ući u Evrokup kroz ABA ligu, jer ona to donosi.

Znači li to da će Partizan dogodine želeti da igra Evrokup?

- Otom, potom. Nema nikakvih uslova kod FIBA. Mi smo pristali da igramo to takmičenje ove godine. Imali smo sastanke sa Bertomeuom i dalje ćemo ih imati. Niko nam nije rekao da više nikada nećemo igrati EKA. Ja to nigde nisam čuo, a vi?

Bertomeu je rekao da želi Partizanu mnogo uspeha u FIBA u narednim godinama, zar ne?

- Niko ne može da nam kaže da nećemo igrati Evroligu ako osvojimo ABA ligu.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.