BARSA NIJE DOZVOLILA JOŠ JEDNO IZNENAĐENJE: Olimpijakos uprkos podršci sa tribina, F4 završio na četvrtom mestu!
Nikola Miroti, Foto: Starsport©

fajnal for, utakmica za treće mesto

BARSA NIJE DOZVOLILA JOŠ JEDNO IZNENAĐENJE: Olimpijakos uprkos podršci sa tribina, F4 završio na četvrtom mestu!

Katalonci na kraju treći

Objavljeno: 17:58h

Košarkaši Barselone su pobedili Olimpijakos sa 84:74 u utakmici za treće mesto na fajnal foru Evrolige koji se održava u Beogradu.

Bila je ovo još jedna zanimljiva utakmica, ne toliko dramatična kao prethodne dve, ali jeste imala svoju rezultatsku neizvesnost. Barselona je ponovo uspela da "prokocka" osetniju prednost, no, ovog puta su uspeli da slave.

Sam početak meča pripao je ekipi Barselone koja je sticala prednost preko poena pod košem. Raspoloženo je u duel ušao Sertač Šanli, da bi se potom i Olimpijakos potrudio da se pokrene i sa boljom odbranom priključili su se svom rivalu.

Nedostajao im je šut spolja kako bi ušli u potpuni egal mnogo ranije. Do njega su stigli u samoj završnici prvog kvartala kada je Saša Vezenkov iz odbojke doneo 20:18. Doprinos bugarskog košarkaša izostao je u polufinalnom susretu sa Efesom što je umnogome uticalo na krajnji ishod jer znamo koliko je Vezenkov bitan za funkcionisanje Barcokasovog tima.

KK Barselona
foto: Starsport©

Posle 16 minuta igre, Olimpijakos je po prvi put na utakmici uspeo da povede. Doduše, pola koša razlike, ali odbrana je delovala znatno čvršće, a napad sigurniji u završnici. Nije dugo trajala ta prednost s obzirom na to da je Barsa dvema trojkama preko Šanlija i Aleksa Abrinesa (sve četiri trojke u tom trenutku ubacila su njih dvojica), vratila tas na vagi i zahvaljujući tome mirnije glave otišla na veliki odmor.

Sertač Šanli je nastavio gde je stao sa trojkama. Odbrana Olimpijakosa ga je olako shvatila, a Turlin koji je i te kako zahvalan igrač – znao je to da kazni svaki put. Uz Mirotićevu pomoć, Barselona je stekla dvocifrenu prednost (+15) u ranoj fazi trećeg kvartala.

1 / 3 Foto: Starsport©

Podrška za Olimpijakos nije opala ni u tim trenucima. Barselona je pokušavala da napravi i veću razliku i sebi opet ne dopusti da se rival vrati u meč kao što je to bio slučaj protiv Reala u polufinalu, ali i u nekoliko utakmica tokom sezone. Potpuno luda atmosfera je bila injekcija za uspavani Oli. Barcokasov tim je odgovorio na fantastičnu podršku svojih navijača i ponovo imao aktivan rezultat zahvaljujući seriji Saše Vezenkova od osam poena.

I, dogodilo se - ponovo. Olimpijakos je uspeo potpuno da se vrati. Trojka Slukasa potpalila je, a zakucavanje Šaklia MekKisika zapalilo je ionako uzavrle pristalice grčkog tima za posed razlike na semaforu. Ponavljamo, Barselona je u trećoj deonici imala 15 poena viška! Protiv Reala su, primera radi, ispustili +11. Za razliku od nekih prethodnih utakmica, sada nisu dozvolili potpuni povratak protivnika i uspeli su da odgovore na seriju Olimpijakosa, te obezbede trijumf.

KK Barselona
foto: Starsport©

Nikola Mirotić je i ovog puta bio najefikasniji igrač Barselone sa 19 poena, a jedini bolji od njega na parketu jeste Saša Vezenkov koji je ubacio 20 koševa.

(Espreso/Sportske)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.